Κοσμος

Ο Ρίσι Σούνακ παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις - «Ζητώ συγγνώμη για την ήττα»

«Έδωσα τα πάντα» είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον βρετανικό λαό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρίσι Σούνακ
O Ρίσι Σούνακ παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα © EPA / ANDY RAIN

Ρίσι Σούνακ: Παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα στις βρετανικές εκλογές - Η συγγνώμη στην τελευταία δήλωση έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Η βαριά ήττα των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές οδηγεί τον Ρίσι Σούνακ στην παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, στην τελευταία του δήλωση έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη για το πολύ κακό αποτέλεσμα των εκλογών. 

«Θα ήθελα να πω καταρχήν συγνώμη. Έδωσα τα πάντα από τη θέση μου και εσείς ως πολίτες αποφασίσατε ότι η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει και εσείς είσαστε εκείνοι που αποφασίζετε. Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους πολίτες που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους βουλευτές που έχασαν τη θέση τους στη Βουλή των Κοινοτήτων», είπε ο Ρίσι Σούνακ

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο απερχόμενος πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη ημέρα στο τέλος μιας σειράς δύσκολων ημερών».

Ρίσι Σούνακ: Ο Κιρ Στάρμερ είναι ένας άνδρας που σέβομαι

Ο κ. Σούνακ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Όποιες κι αν ήταν οι διαφωνίες μας κατά την προεκλογική περίοδο, είναι ένας άνδρας που σέβομαι. Ο Σερ Στάρμερ και η οικογένειά του αξίζουν κάθε κατανόησής μας καθώς θα κάνουν αυτή τη μεγάλη μετάβαση στις ζωές τους».

Ο Ρίσι Σούνακ απευθύνθηκε για τελευταία φορά στον βρετανικό λαό ως πρωθυπουργός, κάνοντας δηλώσεις μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ και το πρωθυπουργικό γραφείο. Από αυτό το βήμα θέλησε να ευχαριστήσει τη σύζυγο και τα παιδιά τους «για τις θυσίες που έκαναν ώστε εγώ να υπηρετήσω τη χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.