Κοσμος

Βρετανικές εκλογές: Ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ για πρώτη φορά βουλευτής

Εξελέγη έπειτα από επτά αποτυχημένες απόπειρες ο «αρχιτέκτονας» του Brexit

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανικές εκλογές: Ο Νάιτζελ Φάρατζ εξελέγη βουλευτής ύστερα από επτά αποτυχημένες απόπειρες - Πόσες έδρες κερδίζει το ακροδεξιό Reform UK

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Reform UK Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε για πρώτη φορά μια θέση στο βρετανικό κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας την έδρα του Κλάκτον, στο Έσσεξ της Αγγλίας.

Η αντιμεταναστευτική ρητορική του Νάιτζελ Φάρατζ και η εκστρατεία που διεξήγε υπέρ του Brexit, κατέστησε τον ηγέτη του Reform UK έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και αμφιλεγόμενους πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νάιτζελ Φάρατζ: Βουλευτής στην όγδοη προσπάθεια

Ύστερα από επτά αποτυχημένες απόπειρες να κερδίσει μια θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων, o Νάιτζελ Φάρατζ τα κατάφερε φέτος, επικρατώντας του υποψηφίου των Συντηρητικών, Τζάιλς Γουότλινγκ, ο οποίος κατείχε την έδρα μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στον χώρο της κεντροδεξιάς, στη βρετανική πολιτική σκηνή, και δουλειά μου είναι να το καλύψω. Και αυτό ακριβώς θα κάνω», δήλωσε ο Φάρατζ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην εκλογική του περιφέρεια.

Reform UK: «Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα»

«Σκοπεύω να δημιουργήσω ένα μαζικό κίνημα σε εθνικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, ελπίζω αρκετά μεγάλο για να στοχεύσει ψηλά στις εκλογές του 2029», συμπλήρωσε.

Το πρώτο exit poll όταν έκλεισαν οι κάλπες προέβλεπε 13 έδρες για το Reform UK, αλλά η αναθεωρημένη πρόβλεψη του BBC δίνει πλέον 4 έδρες στο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

«Πιστέψτε με, φίλοι, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα σας καταπλήξει όλους», ισχυρίστηκε.