Κοσμος

Το Κρεμλίνο τίμησε δυο φαρσέρ για πλάκες σε πολλούς Δυτικούς πολιτικούς

Τελευταίο τους θύμα ο Ντέιβιντ Κάμερον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Το Παρίσι στέλνει απεσταλμένο για την ορκωμοσία του Πούτιν, ενώ το Βερολίνο μποϊκοτάρει - Το Κίεβο καλεί τους συμμάχους να μην τον αναγνωρίσουν.
© EPA/Alexei Druzhinin/Sputnik/Kremlin Pool

Πούτιν: Τίμησε φαρσέρ για πλάκες σε πολλούς Δυτικούς πολιτικούς

Δύο Ρώσοι φαρσέρ που συχνά βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες που «ενδιαφέρουν» το ρωσικό κράτος, τιμήθηκαν με ένα κορυφαίο κρατικό βραβείο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στη φωτογραφία που ανάρτησε το πρακτορείο, οι δύο φαρσέρ, ο Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ και ο Αλεξέι Στολιάροφ, (γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Βόβαν και Λέξους») φορούν ένα μετάλλιο που μοιάζει με εκείνο του Τάγματος της Φιλίας και τσουγκρίζουν μεταξύ τους ποτήρια σαμπάνιας.

Η τιμή αυτή απονέμεται σε Ρώσους και ξένους που προωθούν την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τους δύο βραβευθέντες, οι οποίοι τον περασμένο μήνα έδωσαν στη δημοσιότητα τη βιντεοκλήση τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αφού τον έκαναν να πιστέψει ότι μιλούσε με έναν πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι Βόβαν και Λέξους είναι πασίγνωστοι στη Ρωσία αφού έχουν «παγιδεύσει» πολλούς ξένους πολιτικούς, όπως την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, το 2022, τον τότε υπουργό Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.