Κοσμος

Το 47% των Γάλλων δεν επιθυμεί να αποκτήσει το κόμμα της Λεπέν την απόλυτη πλειοψηφία

Τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης - Τα δεδομένα για την παράταξη Μακρόν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Το 47% δηλώνει σε δημοσκόπηση ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει το κόμμα της Λεπέν την απόλυτη πλειοψηφία, έναντι 37% που δηλώνει ότι το επιθυμεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές, το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που δηλώνει ότι επιθυμεί μία ανάλογη εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για τις γαλλικές εκλογές, που διενεργήθηκε στις 2 Ιουλίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI.

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ifop για τις γαλλικές εκλογές © EPA/Mohammed Badra

Γαλλικές εκλογές: Τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί βουλευτής ένας υποψήφιος από το Σοσιαλιστικό κόμμα ή το κόμμα των Οικολόγων, ή ακόμα από την παράταξη Μακρόν, αν απέναντι του είχε υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού.

Στην περίπτωση ωστόσο αναμέτρησης ενός υποψηφίου του Εθνικού Συναγερμού και ενός της Ανυπότακτης Γαλλίας, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι, με τους μισούς να πηγαίνουν από τη μία πλευρά και τους άλλους μίσους τους από την άλλη.

Σε ό,τι αφορά τέλος την περίπτωση αναμέτρησης ενός υποψήφιου της παράταξης Μακρόν και ενός υποψήφιου του Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς, το 52% απαντά ότι θα προτιμούσε την εκλογή ενός υποψηφίου της παράταξης Μακρόν.