Κοσμος

Η Ιαπωνία κηρύσσει τη νίκη στον 20ετή πόλεμο κατά της δισκέτας

Σειρά παίρνουν τα φαξ και οι σφραγίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιαπωνία κηρύσσει τη νίκη στον 20ετή πόλεμο κατά της δισκέτας
© Unsplash

Ιαπωνία: Κατάφερε να καταργήσει τη δισκέτα μετά από 20 χρόνια

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κήρυξε τη νίκη σε έναν 20ετή πόλεμο για την εξάλειψη της ευρείας χρήσης των δισκετών, κίνηση που αποτελεί βασικό ορόσημο στις επίπονες προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τις πρακτικές γραφείου της παλαιάς σχολής, με τα μηχανήματα φαξ να εξακολουθούν να είναι πανταχού παρόντα σε πολλές υπηρεσίες.

«Κερδίσαμε τον πόλεμο κατά των δισκετών στις 28 Ιουνίου!» δήλωσε την Τετάρτη ο Τάρο Κόνο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στην Ιαπωνία, ο οποίος έχει μιλήσει έντονα για την εξάλειψη των φαξ και άλλων αναλογικών τεχνολογιών στην κυβέρνηση. Μια χαρισματική φιγούρα με 2,5 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, ο Κόνο ήταν προηγουμένως επικεφαλής των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και της ανάπτυξης του εμβολίου Covid, ενώ ανέλαβε τον σημερινό του ρόλο τον Αύγουστο του 2022, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να γίνει πρωθυπουργός.

Ο ψηφιακός οργανισμός δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 το 2021, όταν ο αγώνας για την εξάπλωση των δοκιμών και του εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξακολουθούσε να στηρίζεται στην αρχειοθέτηση σε χαρτί και σΕ ξεπερασμένη τεχνολογία.

Ωστόσο, η προσπάθεια ψηφιοποίησης της Ιαπωνίας προσέκρουσε σε πολλές αγκυλώσεις. Μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η υιοθέτηση της ψηφιακής κάρτας αναγνώρισης My Number της κυβέρνησης ήταν πιο αργή από ό,τι ήλπιζε εν μέσω επανειλημμένων ατυχημάτων στα δεδομένα.

Ανακοινώνοντας την επιτυχία της, αξιωματούχοι της Ψηφιακής Υπηρεσίας δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι τερμάτισε και τους 1.034 κανονισμούς της που διέπουν τη χρήση δισκετών στην κυβέρνηση, με μία εξαίρεση που είναι μια περιβαλλοντική αυστηρότητα που σχετίζεται με την ανακύκλωση οχημάτων.

Ενώ η Ιαπωνία θεωρείται συνήθως ως μια σύγχρονη ατμομηχανή υψηλής τεχνολογίας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες της έχουν μείνει για πολύ καιρό πίσω, όπως αντικατοπτρίζεται στην εκτεταμένη εξάρτησή της από την τεχνολογία τύπου 1980. Τα πολυαγαπημένα της μηχανήματα φαξ φαίνεται να είναι τα επόμενα στη γραμμή του πυρός, μαζί με τις προσωπικές σφραγίδες χειροκίνητης σφράγισης, γνωστές ως «hanko», οι οποίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως για την πιστοποίηση της γνησιότητας των εγγράφων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, αξιωματούχοι της εκπαίδευσης φέρεται να συμφώνησαν να απαγορεύσουν τα φαξ από τα σχολεία και να ψηφιοποιήσουν την επικοινωνία έως το 2026.

Πηγή: Telegraph

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.