Κοσμος

Το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» εξαφανίστηκε από το βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκλεψαν το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» που βρισκόταν για 1.300 χρόνια καρφωμένο σε βράχο της πόλης Ροκαμαντούρ

Ένα αρχαίο ξίφος γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθούρου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη όπου, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, είχε παραμείνει σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Ξίφος Durandal: Το γαλλικό «Εξκάλιμπερ»

Το ξίφος Durandal αφαιρέθηκε από την πέτρα του στη μικροσκοπική μεσαιωνική πόλη Ροκαμαντούρ, όπου ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης της νότιας Γαλλίας, ανέφερε η Telegraph.

Για αιώνες πιστεύεται ότι το σπαθί ανήκε κάποτε στον Ρόλαντ, έναν θρυλικό ιππότη που πολέμησε γενναία για τον Καρλομάγνο, βασιλιά των Φράγκων, τον όγδοο αιώνα.

Ο Ρόλαντ κρατούσε το πέρασμα του Ρονσεβάλς, όπου σκοτώθηκε (κατά τη διάρκεια των πολέμων του Καρλομάγνου κατά των Σαρακηνών στην Ισπανία).

Οι αξιωματούχοι της γαλλικής κοινότητας στον νομό Λοτ, στη διοικητική περιοχή Οξιτανία, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του ξίφους, το οποίο αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο από βράχο περίπου 30 μέτρα από το έδαφος.

Το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο αιχμηρό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα, σύμφωνα με τον μύθο. Οι μαγικές ιδιότητες του σπαθιού περιγράφηκαν στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα «The Song of Roland».

Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αρπάξει το σπαθί.