Κοσμος

Ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής βουλευτής της Γερμανίας παραιτείται μετά από ρατσιστικές προσβολές

O Kαράμπα Ντιαμπί ανήκει στο δυναμικό των Σοσιαλδημοκρατών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής βουλευτής της Γερμανίας παραιτείται μετά από ρατσιστικές προσβολές
© EPA/DAVID MAXWELL

Γερμανία: Ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής βουλευτής παραιτείται μετά από ρατσιστικές προσβολές

Ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής βουλευτής στην Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους, λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλυψε την αλληλογραφία μίσους, συμπεριλαμβανομένων ρατσιστικών ύβρεων και απειλών θανάτου, που είχε λάβει ο ίδιος και το προσωπικό του.

Ο Καράμπα Ντιαμπί, 62 ετών, ο οποίος εισήλθε στην Μπούντεσταγκ το 2013 σε μια κίνηση που οι ακτιβιστές της ισότητας χαιρέτισαν ως ιστορική, δήλωσε ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να κάνει χώρο για νεότερους πολιτικούς.

Ο Ντιαμπί δήλωσε ότι οι ρατσιστικές ύβρεις και οι απειλές κατά της ζωής του δεν ήταν οι κύριοι λόγοι για την απόφασή του, έχοντας συχνά τονίσει ότι δεν θα πτοηθεί από τις απειλές. Αλλά πιστεύεται ευρέως ότι έπαιξαν ρόλο.

Σε συνεντεύξεις του, ο Ντιαμπί τόνισε την όλο και πιο εχθρική διάθεση στο κοινοβούλιο και την κοινωνία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην είσοδο του ακροδεξιού λαϊκιστικού AfD στην Μπούντεσταγκ το 2017.

«Από το 2017, ο τόνος στο γερμανικό κοινοβούλιο έχει γίνει πιο σκληρός», δήλωσε στο podcast Berlin Playbook του ειδησεογραφικού περιοδικού Politico. "Ακούμε επιθετικές ομιλίες από συναδέλφους του AfD.

«Ακούμε υποτιμητικό και οδυνηρό περιεχόμενο σε αυτές τις εισηγήσεις. Αυτή είναι πραγματικά μια εντελώς νέα κατάσταση σε σύγκριση με την περίοδο μεταξύ 2013 και 2017. Αυτός ο επιθετικός τρόπος ομιλίας αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη βία και την επιθετικότητα στους δρόμους», τόνισε.

Ο Nτιαμπί, ο οποίος έχει διδακτορικό στη χημεία, γεννήθηκε στη Σενεγάλη και μετακόμισε στην τότε Ανατολική Γερμανία το 1985.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο ρατσιστικές προσβολές. Το γραφείο του στην εκλογική του περιφέρεια στο Χάλε, στη Σαξονία Άνχαλτ, έχει γίνει στόχος εμπρησμού και έχουν πέσει σφαίρες από το παράθυρο.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.