Κοσμος

ΝΥΤ: O Μπάιντεν ζυγίζει αν θα αποσυρθεί από την προεδρική υποψηφιότητα

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος το δημοσίευμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζο Μπάιντεν: Ζυγίζει αν θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε συνεργάτη του ότι γνωρίζει πως μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει την υποψηφιότητά του, αν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν την Τετάρτη οι New York Times.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως τόνισε ο σύμμαχός του, εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στη μάχη για την επανεκλογή του, κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου - συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News και προεκλογικών στάσεων στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν - πρέπει να πάνε καλά.

Οι Times επικαλέστηκαν τον σύμμαχο λέγοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν «γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου. Το δημοσίευμα περιέγραψε τον σύμμαχο ως «κλειδί», αλλά δεν κατονόμασε το πρόσωπο.

Μετά τη δημοσίευση του δημοσιεύματος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

Μια δημοσκόπηση του CBS News την Τετάρτη έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του κ. Μπάιντεν από το ντιμπέιτ με 50% έναντι 48% σε εθνικό επίπεδο και 51% έναντι 48% στα λεγόμενα battleground states.

Ο Μπάιντεν προσεγγίζει σιγά σιγά τους Δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους και έχει προγραμματίσει συνάντηση με Δημοκρατικούς κυβερνήτες στον Λευκό Οίκο για το βράδυ της Τετάρτης. Συνεχίζει επίσης να προσεγγίζει ανθρώπους που εμπιστεύεται εδώ και καιρό και έχει πει σε τουλάχιστον ένα άτομο  ότι τα σχέδιά του να προχωρήσει από την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ - και να στρέψει το ενδιαφέρον ξανά στον αντίπαλό του, τον κ. Τραμπ - μπορεί να μην αποδώσουν.