Κοσμος

Πάντα με τον νικητή ο Μέρντοχ: Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Εργατικούς

H «Sun» στήριζε Συντηρητικούς τα τελευταία 14 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρούπερτ Μέρντοχ: Η εφημερίδα του «Sun» υποστηρίζει τους Εργατικούς στις Βρετανικές εκλογές

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, υποστήριξε το Εργατικό Κόμμα, μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή», ανέφερε η εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ σε κύριο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. «Το ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι (Συντηρητικοί) είναι ότι - κατά τη διάρκεια 14 συχνά χαοτικών ετών - έχουν γίνει ένας διχασμένος όχλος, που ενδιαφέρεται περισσότερο να πολεμήσει τον εαυτό του παρά να διοικήσει τη χώρα». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμη πολλές ανησυχίες για τους Εργατικούς ... Όμως, σύροντας το κόμμα του πίσω στο κέντρο της βρετανικής πολιτικής για πρώτη φορά από τότε που ο Τόνι Μπλερ ήταν στο Νο 10, ο Σερ Κιρ κέρδισε το δικαίωμα να αναλάβει τα ηνία».

Η Sun είναι μία από τις εφημερίδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι υποστηρίζει τους νικητές στις εκλογές.

Η ταμπλόιντ, μέρος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης News Corp, φημίζεται για το γεγονός ότι το 1992 η υποστήριξή της επηρέασε 10 εκατομμύρια αναγνώστες να υποστηρίξουν τους Συντηρητικούς του Τζον Μέιτζορ σε μια απροσδόκητη εκλογική νίκη. Άλλαξε την υποστήριξή της προς τους Εργατικούς πριν ο Μπλερ οδηγήσει το κόμμα στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες το 1997.

Το 2009, η «The Sun» απομακρύνθηκε από το Εργατικό Κόμμα μετά από περισσότερο από μια δεκαετία και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον υπό τον τίτλο: «Οι Εργατικοί το έχασαν». Οι Εργατικοί έχασαν τις βουλευτικές εκλογές του 2010.

Πηγή: Reuters