Κοσμος

Μαρμπέγια: Πρόστιμο 750 ευρώ σε τουρίστες που κάνουν την ανάγκη τους στην θάλασσα

Δεν είναι σαφές πώς οι «ένοχοι» θα εντοπίζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομπρέλα και ξαπλώστρες μαζεμένα σε παραλία
© Unsplash / Ty Finck

Μαρμπέγια: Πρόστιμο 750 ευρώ σε τουρίστες που κάνουν την ανάγκη τους στην θάλασσα

Η Μαρμπέγια σχεδιάζει να επιβάλει στους τουρίστες που συλλαμβάνονται να ουρούν στη θάλασσα ένα βαρύ πρόστιμο, στο πλαίσιο αυστηρότερων κανόνων για τους παραθεριστές το καλοκαίρι.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαρμπέγια ενέκρινε τα αρχικά σχέδια στις 21 Ιουνίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστούν οι ζημιές που προκαλούνται από την υψηλή επισκεψιμότητα των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο Προηγουμένως, μια νομοθεσία του 2004 προέβλεπε ότι οι λουόμενοι που διέπρατταν παρόμοιες παραβάσεις αντιμετώπιζαν πρόστιμα έως και 300 ευρώ.

Η νέα πρόταση - υπερδιπλάσια του προηγούμενου μέγιστου προστίμου - πρέπει να περάσει από δημόσια διαβούλευση πριν γίνει νόμος.

Δεν είναι σαφές πώς οι παραθεριστές που είναι ένοχοι για «φυσιολογική εκκένωση στη θάλασσα και στην παραλία» θα εντοπίζονται από τους ναυαγοσώστες εν υπηρεσία, προκειμένου να επιβάλλουν το πρόστιμο.

Οι κολυμβητές δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυστηρότερους κανονισμούς, ενώ στα νέα μέτρα δίνεται έμφαση στη διατήρηση των σκύλων μακριά από το νερό και στις παραλίες που προορίζονται για σκύλους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη ασφάλεια στις παραλίες, το παιχνίδι με μπάλα στο νερό, η κράτηση χώρων με ομπρέλες και οι δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς προηγούμενη άδεια θα απαγορεύονται επίσης στην περιοχή της Μάλαγα.

Το κάπνισμα δεν έχει απαγορευτεί στις ισπανικές αμμουδιές - ωστόσο, οι τουρίστες που συλλαμβάνονται να πετούν αποτσίγαρα ή υπολείμματα φαγητού κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο.

Το βαρύτερο πρόστιμο που μπορεί να σας επιβληθεί είναι για το κάπνισμα στην παραλία, πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ η χρήση σαπουνιού και σαμπουάν κατά το ντους μπορεί να σε πρόστιμο περίπου 660 ευρώ.

Πηγή: Times 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.