Κοσμος

Ο Banksy εμφάνισε φουσκωτή λέμβο στο φεστιβάλ Glastonbury - Παρέμβαση για τη μεταναστευτική κρίση

Υψώθηκε πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων θεατών κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Idles

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Banksy: Εικαστική παρέμβαση στο Glastonbury 2024 για τη μεταναστευτική κρίση - Φουσκωτή λέμβος ανυψώθηκε σε συναυλία - Καταδίκασε ο βρετανός ΥΠΕΣ.
Παρέμβαση του Banksy με φουσκωτή λέμβο στο φεστιβάλ Glastonbury 2024 © screen shot

Banksy: Εικαστική παρέμβαση στο Glastonbury 2024 για τη μεταναστευτική κρίση - Φουσκωτή λέμβος ανυψώθηκε σε συναυλία - Καταδίκασε ο βρετανός ΥΠΕΣ.

Ο διάσημος street artist Banksy φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι βρισκόταν πίσω την παρέμβαση κατά τη διάρκεια συναυλίας στο φεστιβάλ Glastonbury, παρέμβαση η οποία περιελάμβανε μια φουσκωτή λέμβο που περιείχε ομοιώματα μεταναστών με σωσίβια.

Η βάρκα του Banksy ανυψώθηκε πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων θεατών κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Idles στη σκηνή Other Stage, με τους παρευρισκόμενους να πιστεύουν ότι το crowdsurfing ήταν μέρος του σόου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουνίου.

Η νέα δημιουργία του Banksy με λέμβο μεταναστών στο Glastonbury

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δημοσίευσε ένα απόσπασμα της παρέμβασής του, η οποία πιστεύεται ότι συμβολίζει τις βάρκες που χρησιμοποιούν μετανάστες για να διασχίσουν τη Μάγχη, στον λογαριασμό του στο Instagram, τον συνήθη τρόπο με τον οποίο ανακοινώνει κάθε νέα δημιουργία του.

Εκπρόσωπος του βρετανικού συγκροτήματος δήλωσε στον Guardian ότι οι Idles δεν γνώριζαν τίποτε σχετικό για την παρέμβαση του Banksy, παρά μόνο μετά το τέλος της συναυλίας.

Το σετ των Idles έκλεισε τη σκηνή Other το βράδυ της Παρασκευής, μετά τις εμφανίσεις των Bombay Bicycle Club, Anne-Marie και Headie One.

Καταδικάζει το τελευταίο έργο του Banksy το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών

Καθώς η σχεδία μετακινούνταν πάνω από τους πολλούς χιλιάδες θεατές που βρίσκονταν στη σκηνή Other, το συγκρότημα έπαιξε το τραγούδι «Danny Nedelko», το οποίο περιέχει στίχους που καταδικάζουν έντονα τις δεξιές μεταναστευτικές πολιτικές και καλούν σε συντροφικότητα και συμπόνια.

IDLES - Gratitude (Glastonbury 2024)

Σε μια εκδήλωση του φεστιβάλ το Σάββατο, ο ηθοποιός Σάιμον Πεγκ αποκάλεσε το σετ των Idles «κυριολεκτικά μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις που έχω δει ποτέ στο Glastonbury».

Η χειρονομία του Banksy απασχόλησε ωστόσο και την πολιτική επικαιρότητα της Βρετανίας, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι καταδίκασε το έργο τέχνης του διάσημου καλλιτέχνη ως «γιορτή της απώλειας ζωής».

(Με πληροφορίες του BBC News και του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.