Κοσμος

Γιατί τα McDonald's μειώνουν την ώρα του πρωινού στην Αυστραλία

Πώς η γρίπη των πτηνών έχει προκαλέσει έλλειψη στα αυγά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

McDonald's: Γιατί μειώνουν την ώρα του πρωινού στην Αυστραλία - Πώς η γρίπη των πτηνών έχει προκαλέσει έλλειψη στα αυγά

Τα McDonald's μείωσαν κατά 90 λεπτά τα ωράρια εξυπηρέτησης του πρωινού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά την έλλειψη αυγών που προκλήθηκε από τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών που οδήγησαν στη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου κοτόπουλων.

«Όπως πολλοί λιανοπωλητές, διαχειριζόμαστε προσεκτικά την προμήθεια αυγών λόγω της υφιστάμενης κατάστασης», ανέφερε η διοίκηση των McDonald's στο Facebook, προσθέτοντας ότι από την Τρίτη θα σταματήσει να σερβίρει πρωινό στις 10:30 π.μ. αντί για τη συνηθισμένη ώρα.

«Εργαζόμαστε σκληρά με τους Αυστραλούς αγρότες και τους προμηθευτές μας για να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονικότητα», ανέφερε η εταιρεία fast food.

Η «μάχη» της Αυστραλίας με την γρίπη και η έλλειψη των McDonald's

Η Αυστραλία δίνει μάχη με τα κρούσματα διαφόρων στελεχών της γρίπης των πτηνών που έχουν πλήξει 11 εγκαταστάσεις πουλερικών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αυγοτροφικές μονάδες, στα νοτιοανατολικά της από τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα στελέχη δεν είναι η παραλλαγή Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών που έχει εξαπλωθεί σε πληθυσμούς πτηνών και θηλαστικών παγκοσμίως, μολύνοντας δισεκατομμύρια ζώα και μικρό αριθμό ανθρώπων.

Λιγότερες από το 10% των κοτών που παράγουν αυγά στην Αυστραλίας έχουν προσβληθεί και οι αρχές λένε ότι περιορίζουν με επιτυχία τον ιό, αλλά αρκετοί έμποροι λιανικής πώλησης έχουν θέσει όρια στον αριθμό των αυγών που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες.