Κοσμος

Μπάιντεν: 3 στους 4 ψηφοφόρους των Δημοκρατικών δεν πιστεύουν σε νίκη του

Ωστόσο όλοι οι αντικαταστάτες του υπολείπονται του Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπάιντεν: 3 στους 4 ψηφοφόρους των Δημοκρατικών δεν πιστεύουν σε νίκη του 

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ψηφοφόρων λένε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει την προεδρία το 2024 με κάποιον άλλον εκτός του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη από την SSRS.

Η δημοτικότητά του Τζο Μπάιντεν έχει επίσης φτάσει σε νέο χαμηλό επίπεδο μετά την ασταθή εμφάνισή του στο πρώτο ντιμπέιτ της φετινής προεδρικής εκστρατείας.

Σε μια αναμέτρηση μεταξύ των πιθανών υποψηφίων του μεγάλου κόμματος, οι ψηφοφόροι σε εθνικό επίπεδο προτιμούν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Μπάιντεν κατά 6 μονάδες, 49% έναντι 43%, ποσοστό που ταυτίζεται με τα αποτελέσματα της εθνικής δημοσκόπησης του CNN για την προεδρική κούρσα τον Απρίλιο και συνάδει με το προβάδισμα που είχε ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις του CNN από το περασμένο φθινόπωρο.

Η δημοσκόπηση βρίσκει επίσης την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις σε απόσταση αναπνοής από τον Τραμπ σε μια υποθετική αναμέτρηση: το 47% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Τραμπ, το 45% τη Χάρις, ένα αποτέλεσμα εντός του περιθωρίου σφάλματος. Η ελαφρώς ισχυρότερη εμφάνιση της Χάρις έναντι του Τραμπ στηρίζεται τουλάχιστον εν μέρει στην ευρύτερη υποστήριξη των γυναικών (το 50% των γυναικών ψηφοφόρων υποστηρίζει τη Χάρις έναντι του Τραμπ έναντι του 44% του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ) και των ανεξάρτητων (43% της Χάρις έναντι 34% του Μπάιντεν).

Αρκετοί άλλοι Δημοκρατικοί έχουν αναφερθεί ως πιθανοί αντικαταστάτες του Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες, και ο καθένας από αυτούς ακολουθεί τον Τραμπ μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τα επίπεδα υποστήριξής τους να είναι παρόμοια με αυτά του Μπάιντεν, όπως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ (48% Τραμπ έναντι 43% Νιούσομ), ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ (47% Τραμπ έναντι 43% Μπάτιγκιγκ) και η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ (47% Τραμπ έναντι 42% Γουίτμερ).