Κοσμος

Λούσι Λέτμπι: Η serial killer προσπάθησε να σκοτώσει και ένα βρέφος δυο ωρών

Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και της ανακοινώθηκε ότι δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λούσι Λέτμπι: Η κατά συρροήν βρεφοκτόνος καταδικάστηκε στη Βρετανία για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρα δολοφονίας άλλων δέκα.
© Chesire Police/Fb

Λούσι Λέτμπι: Η serial killer προσπάθησε να σκοτώσει και ένα βρέφος δυο ωρών

Η πρώην νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι κρίθηκε ένοχη την Τρίτη για την απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμη νεογέννητου μωρού, προσθέτοντας στις περσινές καταδίκες που την κατέστησαν την μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνο παιδιών της Βρετανίας στη σύγχρονη εποχή.

Η Λούσι Λέτμπι κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Αύγουστο για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016, ενώ εργαζόταν ως νοσοκόμα στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στο Τσέστερ της βόρειας Αγγλίας.

Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και της ανακοινώθηκε ότι δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ. Η Λέτμπι αρνήθηκε ότι έκανε κακό σε οποιοδήποτε μωρό που είχε αναλάβει τη φροντίδα της.

Τον περασμένο μήνα δικάστηκε για δεύτερη φορά για μία κατηγορία απόπειρας δολοφονίας ενός ακόμη κοριτσιού, γνωστού ως Child K, κατηγορία για την οποία οι αρχικοί ένορκοι δεν είχαν καταλήξει σε ετυμηγορία.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στο Δικαστήριο του Μάντσεστερ ότι το Child K γεννήθηκε πρόωρα στις 25 εβδομάδες τον Φεβρουάριο του 2016 στο νοσοκομείο και ήταν συνδεδεμένη με αναπνευστήρα και άλλα μηχανήματα που παρακολουθούσαν τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα οξυγόνου της.

Λίγο περισσότερο από μία ώρα μετά τη γέννηση, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό απουσίαζε, γιατρός μπήκε στο δωμάτιο για να βρει τον αναπνευστικό σωλήνα του μωρού μετατοπισμένο, οι συναγερμοί που θα έπρεπε να ηχούν είχαν απενεργοποιηθεί και η Λέτμπι «χωρίς να κάνει τίποτα».

Η Λέτμπι είχε αρχικά κριθεί ένοχη για τη δολοφονία των πέντε αγοριών και των δύο κοριτσιών με ένεση ή με την αναγκαστική χορήγηση γάλακτος.

Η υπόθεση συγκλόνισε τη Βρετανία και ώθησε την κυβέρνηση να διατάξει έρευνα για τον λόγο που οι ανησυχίες για τη συμπεριφορά της δεν είχαν εισακουστεί από τα αφεντικά του νοσοκομείου.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.