Κοσμος

Η Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue και στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ

Η καθοριστική συμβολή της Πρώτης Κυρίας στην κούρσα για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue για τον Αύγουστο - Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας
Στο εξώφυλλο της Vogue ποζάρει η Τζιλ Μπάιντεν © Instagram/voguemagazine

ΗΠΑ: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue για τον Αύγουστο - Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας

Στο εξώφυλλο της Vogue ποζάρει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, σε μια κομβική στιγμή για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών.

ΗΠΑ: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue για τον Αύγουστο - Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας
H Τζιλ Μπάιντεν στο cover story της Vogue για το τεύχος Αυγούστου © Vogue

Όντας περισσότερο από ποτέ στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της, η Τζιλ Μπάιντεν ήταν εκεί για να τον στηρίξει μετά την τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στάθηκε και στο πλευρό του την επόμενη ημέρα, όταν ο Τζο Μπάιντεν υποσχόταν ότι «θα συνεχίσει τη μάχη».

«Η γνώμη της έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία από οποιουδήποτε άλλου (για τον Αμερικανό πρόεδρο). Χωρίς τη στήριξή της θα ήταν αδύνατο να παραμείνει στην κούρσα», σχολιάζει η Τάμι Βίτζιλ καθηγήτρια επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

H Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue

Χθες Δευτέρα το περιοδικό Vogue παρουσίασε το εξώφυλλό του για το τεύχος Αυγούστου: η Τζιλ Μπάιντεν με ένα μακρύ φόρεμα- μπλέιζερ από λευκό μετάξι του οίκου Ralph Lauren.

Η φωτογράφιση έγινε στα τέλη Απριλίου και το άρθρο του περιοδικού βασίζεται σε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο, πολύ καιρό προτού ο Μπάιντεν παρουσιάσει μια εικόνα σύγχυσης στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Όμως σε σημείωμά της, η Vogue αναφέρει ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ λίγο μετά την τηλεμαχία, όταν αυξάνονταν οι φωνές που ζητούσαν από τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα 90 λεπτά να συνοψίσουν τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του», απάντησε η 73χρονη Τζιλ Μπάιντεν. «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε», πρόσθεσε η ίδια και τόνισε «θα κάνουμε πάντα το καλύτερο για αυτή τη χώρα».

Το Σάββατο, η επί 47 χρόνια σύζυγος του Μπάιντεν δήλωσε: «Ο Τζο δεν είναι μόνο ο σωστός άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. Είναι ο μόνος».

Joe Biden assisted off stage by wife Jill after trainwreck debate against Trump

Την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έπιασε το χέρι του συζύγου της για να τον βοηθήσει να κατέβει με δυσκολία τα σκαλιά στο στούντιο του CNN.

Την Παρασκευή εμφανίστηκε σε βίντεο στο πλευρό του στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Καρολίνα φορώντας ένα φόρεμα με το σύνθημα «Vote» (ψηφίστε).

ΗΠΑ: Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο της Vogue για τον Αύγουστο - Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας
H Τζιλ Μπάιντεν στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Καρολίνα, φορώντας ένα φόρεμα με το σύνθημα «Vote» © EPA/Stan Gilliland

Bασικός πυλώνας στήριξης του Τζο Μπάιντεν η Πρώτη Κυρία

Όταν η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκε τον Τζο Μπάιντεν, το 1977, εκείνος ήταν χήρος καθώς πέντε χρόνια νωρίτερα αυτοκινητιστικό δυστύχημα είχε κοστίσει τη ζωή στην πρώτη σύζυγό του και την κόρη τους. Με την πρώτη σύζυγό του ο Μπάιντεν είχε αποκτήσει και δύο γιους: τον Μπο και τον Χάντερ. Ο Μπο πέθανε από καρκίνο το 2015. Ο Χάντερ Μπάιντεν έδινε επί χρόνια μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Σε μια οικογένεια που έχει περάσει πολλές δοκιμασίες, η Τζιλ αποτελεί πλέον τον βασικό πυλώνα στήριξης και είναι προφανές ότι χωρίς τη στήριξή της ο Δημοκρατικός δεν θα είχε επιδιώξει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία.

Μετά την εκλογή του Μπάιντεν, η Τζιλ συνέχισε να διδάσκει σε πανεπιστήμιο κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι πρωτοφανές για τη σύζυγο του προέδρου. Κατά τα λοιπά υιοθέτησε τα στερεοτυπικά καθήκοντα της πρώτης κυρίας, αναλαμβάνοντας τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Λευκού Οίκου ή το μενού των δείπνων.

«Μια πρώτη κυρία σήμερα υποτίθεται ότι είναι το “όχι και τόσο κρυφό όπλο” του συζύγου της, το οποίο προσθέτει αξία στην προσωπικότητά του και τον βοηθά να συγκεντρώσει δωρεές. Κατά συνέπεια είναι λογικό η Τζιλ Μπάιντεν να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία», σημειώνει η Τάμι Βίτζιλ.

Joe Biden & Jill Biden Share Their Inspiring Love Story

«Όμως υπάρχουν και όρια σε αυτή τη δραστηριότητα, τα οποία εμφανίζονται όταν ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή. Αν υπερασπίζεται πάρα πολύ ενεργητικά τον σύζυγό της, θα γίνει στόχος επικρίσεων», προσθέτει η πανεπιστημιακός.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώτη κυρία αποτελεί μετά το ντιμπέιτ αγαπημένο στόχο υποστηρικτών του Τραμπ, οι οποίοι την παρουσιάζουν ως μια αδίστακτη δολοπλόκα.

«Αυτό που έκαναν η Τζιλ Μπάιντεν και η προεκλογική ομάδα (του Μπάιντεν) σήμερα το βράδυ (…) ισοδυναμεί με κακοποίηση ηλικιωμένου», σχολίασε την Πέμπτη το βράδυ η Ρεπουμπλικάνα βουλευτής Χάριετ Χέιγκμαν στο X.

Όμως οι επικρίσεις δεν προέρχονται μόνο από τη δεξιά, όπως μαρτυρά το αγανακτισμένο σχόλιο στο Χ του πρώην διαχειριστή επενδυτικού ταμείου και δωρητή των Δημοκρατικών Γουίτνεϊ Τίλσον.

«Σήμερα η σχεδόν κοινή αίσθηση των πιο πιστών Δημοκρατικών (όπως εγώ) είναι ότι ο Μπάιντεν και το στενό του περιβάλλον (ξεκινώντας από τη Τζιλ) προσπαθούν (να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος) είναι καλά, την ώρα που είναι προφανές ότι δεν είναι», έγραψε τη Δευτέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.