Κοσμος

Η Μαρίν Λεπέν καρατόμησε υποψήφια του «Εθνικού Μετώπου» μετά τη φωτογραφία της με ναζιστικό καπέλο

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μαρίν Λεπέν καρατόμησε υποψήφια του «Εθνικού Μετώπου» μετά τη φωτογραφία της με ναζιστικό καπέλο

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν «Εθνικό Μέτωπο» αποφάσισε να καρατομήσει την υποψήφιά του Ludivine Daoudi αφότου εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία της με ναζιστικό πηλήκιο, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η γαλλική Libération επιβεβαίωσε ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική

Η Ludivine Daoudi ήταν υποψήφια του «Εθνικού Μετώπου» για την 1η εκλογική περιφέρεια του Calvados. Η υποψήφια έχει φωτογραφηθεί με πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε, της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας την περίοδο του Χίτλερ, ενώ στο πηλήκιο διακρίνεται η σβάστικα.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Libération, η φωτογραφία της Ludivine Daoudi είναι αυθεντική σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές.

Ο Philippe Chapron, εκπρόσωπος του «Εθνικού Μετώπου» στο Calvados, δήλωσε σήμερα το πρωί στο France Bleu Normandie ότι η Ludivine Daoudi απέσυρε την υποψηφιότητά της, ενώ η ίδια δεν αρνείται ότι φωτογραφήθηκε με το πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε πριν από αρκετά χρόνια σε μια αγορά όπλων στο Saint-Pierre-sur-Dives.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη φωτογραφία κακόγουστη και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά της θα αποσυρθεί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Η υποψήφια αποσύρεται από σήμερα, οπότε δεν θα υπάρχει υποψήφιος του «Εθνικού Μετώπου» στην πρώτη εκλογική περιφέρεια για τον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως αρκετά γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αναζήτησαν τη Ludivine Daoudi, η οποία όμως δεν απάντησε στα αιτήματά τους για συνέντευξη.