Κοσμος

«Το κέντρο δεν κρατάει»: To εντυπωσιακό εξώφυλλο του Economist για τις γαλλικές εκλογές

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από το εξώφυλλο του Economist
Από το εξώφυλλο του Economist ©ScreenGrab

Το πιο εύστοχο σχόλιο για τις γαλλικές εκλογές ανήκει στον Economist

Μπορεί το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών να μην ήταν έκπληξη τεραστίων διαστάσεων, παρ' όλ' αυτά ήταν ένα σοκ. Όχι γιατί η ήττα του Εμανουέλ Μακρόν δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά γιατί λίγοι μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της νίκης της ακροδεξιάς.

Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρί Λεπέν (RN) αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, λαμβάνοντας το 33% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο ήρθε δεύτερο με 28%, ενώ ο κεντρώος συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έλαβε το 20% των ψήφων.

Ο διεθνής Τύπος σχολίασε με εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα και εμπεριστατωμένα άρθρα γνώμης το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ενώ αναλυτες έδωσαν το στίγμα για το τι μπορεί να περιμένουμε στις 7 Ιουλίου και μετά.

Το περιοδικό Economist κυκλοφόρησε με ένα από τα πιο έξυπνα και ουσιώδη πρωτοσέλιδα: Η εικονογράφηση περιγράφει με εκκωφαντικό τρόπο το κενό που επιτρέπει στα άκρα να κυριαρχήσουν στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας.

«Το κέντρο δεν κρατάει»: To εντυπωσιακό εξώφυλλο του Economist για τις γαλλικές εκλογές

Η τρικολόρ, η σημαία της Γαλλίας, κυματίζει μεν, αλλά το λευκό χρώμα στο κέντρο της έχει εξαερωθεί. Το «κέντρο» που συμβολίζει τον πολιτικό χώρο που εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν υπάρχει· αντ' αυτού η λευκή λωρίδα στη γαλλική σημαία έχει αντικατασταθεί από ένα λευκό σύννεφο...

Η εικονογράφηση της έγκριτης βρετανικής επιθεώρησης συνοδεύεται από το σχόλιο: «Το κέντρο δεν κρατάει».

Στο ίδιο τεύχος ο Economist, όπως και άλλες μεγάλες εφημερίδες, τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητες του Κιρ Στάρμερ και των Εργατικών εν όψει των βρετανικών βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.