Κοσμος

Mπάιντεν: Ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά την αποτυχία του ντιμπέιτ

Σκοπός να έρθει σε άμεση επαφή με ψηφοφόρους και να δώσει συνεντεύξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden © ΕΡΑ / MICHAEL REYNOLDS

Τζο Mπάιντεν: Ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά την αποτυχία του ντιμπέιτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να αυξήσει την άμεση επαφή του με τους ψηφοφόρους και τους δημοσιογράφους τις επόμενες εβδομάδες, ελπίζοντας να καθησυχάσει τους Δημοκρατικούς που ταράχτηκαν από την απογοητευτική του επίδοση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δύο άτομα που συμμετέχουν στον σχεδιασμό.

Οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό προσωπικών επαφών με ψηφοφόρους, συνεντεύξεις σε εθνικό επίπεδο με εξέχοντες δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον ή μια ατομική συνέντευξη Τύπου όπου ο Μπάιντεν θα απαντούσε σε πολλαπλές ερωτήσεις, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία για να συζητήσουν τις εσωτερικές διαβουλεύσεις.

Mπάιντεν: Κρίσιμος μήνας ο Ιούλιος

Ο Ιούλιος διαμορφώνεται ως ένας κρίσιμος μήνας για τον Μπάιντεν, 81 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει εκκλήσεις από το ίδιο του το κόμμα να αποχωρήσει από την κούρσα, αφού μια θλιβερή εμφάνιση στο ντιμπέιτ την Πέμπτη έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με την ηλικία του.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φιλοξενεί επίσης μια κρίσιμη συνάντηση ηγετών  από τον κόσμο στην Ουάσινγκτον αυτόν τον μήνα και θα παρακολουθεί με προσοχή τις δημοσκοπήσεις που θα περιγράφουν λεπτομερώς τον αντίκτυπο -αν υπάρχει- του ντιμπέιτ.

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας η εκστρατεία και ο Λευκός Οίκος να βγάλουν τον πρόεδρο εκεί έξω επιθετικά, να τον βγάλουν από το καταφύγιο, από τη φούσκα, να τον φέρουν μπροστά στον κόσμο σε πολλά διαφορετικά είδη φόρουμ», δήλωσε ο Ματ Μπένετ, ο οποίος εργάζεται στη δεξαμενή σκέψης Third Way και ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο του Δημοκρατικού τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Ο Λευκός Οίκος και η εκστρατεία του Μπάιντεν έχουν περιορίσει τις προσωπικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του προέδρου και δεν έχουν παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα έντυπα ή ενσύρματα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως οι New York Times, η Washington Post, η Wall Street Journal ή το Reuters, από την ορκωμοσία του.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το μη κομματικό American Presidency Project του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στη Σάντα Μπάρμπαρα, που πηγαίνει πίσω στην αρχή της προεδρίας του Τζορτζ Μπους το 1989, δείχνουν ότι ο Μπάιντεν έχει δώσει περισσότερες ατομικές συνεντεύξεις Τύπου από ό,τι ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζορτζ Μπους στα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του - αλλά λιγότερες από τον Μπιλ Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα ή τον πρεσβύτερο Μπους.

Στρατηγικοί και υποστηρικτές των Δημοκρατικών λένε ότι όσο περισσότερους τρόπους έχει το κοινό να τον βλέπει να απαντά σε ειλικρινείς ερωτήσεις, τόσο το καλύτερο.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.