Κοσμος

Τζιλ Μπάιντεν: Το ντιμπέιτ δεν θα καθορίσει μια προεδρία τεσσάρων ετών

Η οικογένεια Μπάιντεν στέκεται στο πλευρό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν με τον Τζο Μπάιντεν
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν με τον Τζο Μπάιντεν © EPA/BONNIE CASH

Τζιλ Μπάιντεν: Το ντιμπέιτ δεν θα καθορίσει μια προεδρία τεσσάρων ετών

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν διπλασίασε την υποστήριξή της στον σύζυγό της σε νέα συνέντευξή της, λέγοντας ότι δεν θα αφήσει το ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας να καθορίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του.

Σε δηλώσεις της στη Vogue την Κυριακή, η Tζι Μπάιντεν δήλωσε ότι η οικογένεια «δεν θα αφήσει αυτά τα 90 λεπτά να καθορίσουν τα τέσσερα χρόνια που είναι πρόεδρος. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», είπε, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν «θα κάνει πάντα το καλύτερο για τη χώρα».

Η Τζιλ Μπάιντεν παρουσιάζεται στο τεύχος Αυγούστου 2024 της Vogue. Το περιοδικό σημειώνει ότι μίλησαν μαζί της τηλεφωνικά στις 30 Ιουνίου, όπου είχε συγκεντρωθεί στο Camp David με τον πρόεδρο και άλλα μέλη της οικογένειας σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη που είχε προηγηθεί.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει προσπαθήσει να καταστείλει τις τελευταίες ημέρες τις ανησυχίες σχετικά με την εμφάνιση του προέδρου στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα, όπου φάνηκε να σκοντάφτει σε ορισμένες απαντήσεις του και να κάνει κατά διαστήματα αστοχίες.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί είχαν αμφισβητήσει το κατά πόσον ο Μπάιντεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος που θα μπορούσε να προταθεί μετά το ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, ενώ πολλές συντακτικές επιτροπές εφημερίδων σε ολόκληρη τη χώρα κάλεσαν τον πρόεδρο να παραιτηθεί.

Η προεκλογική εκστρατεία και ο Λευκός Οίκος παρέμειναν αμετακίνητοι στο ότι ο Μπάιντεν δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα, εν μέσω ανησυχιών από μέλη του κόμματός τους. Η προεκλογική εκστρατεία έχει επίσης αναφέρει ότι τις 72 ώρες που ακολούθησαν το ντιμπέιτ, συγκέντρωσε περισσότερα από 33 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπάιντεν μίλησε σε ψηφοφόρους την Παρασκευή στο Ράλεϊ της Νέας Υόρκης, μετά το ντιμπέιτ, όπου επέμεινε ότι παραμένει ο καλύτερος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο. «Φίλοι μου, δεν περπατάω τόσο εύκολα όσο παλιά. Δεν μιλάω τόσο ομαλά όσο συνήθιζα. Δεν κάνω ντιμπέιτ τόσο καλά όσο συνήθιζα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση.

«Αλλά ξέρω τι ξέρω», είπε. «Ξέρω πώς να λέω την αλήθεια. Ξέρω το σωστό από το λάθος. Και ξέρω πώς να κάνω αυτή τη δουλειά. Ξέρω πώς να κάνω πράγματα. Και ξέρω αυτό που ξέρουν εκατομμύρια Αμερικανοί: Όταν πέφτεις κάτω, ξανασηκώνεσαι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.