Κοσμος

Μελανσόν: Ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό

Η Αριστερά αποσύρει όσους υποψήφιους βρεθούν στην τρίτη θέση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν
O ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν ©Guillaume Horcajuelo/EPA

Μελανσόν: Ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό - O ηγέτης της Αριστεράς ανακοίνωσε την απόφαση για απόσυρση των υποψηφίων που βρίσκονται στην τρίτη θέση

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ακροδεξιάς και της Μαρίν Λεπέν εξέπεμψε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν - Λυκ Μελανσόν.

Με σύνθημα, ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό, ο Μελανσόν ανακοίνωσε ότι εν όψει του β΄γύρου των γαλλικών εκλογών θα αποσύρει τους υποψηφίους του που βρέθηκαν στην τρίτη θέση.

Μελανσόν: Ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό

Συγκεκριμένα, η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στον σημερινό α' γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας και θα αναμετρηθεί με το ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν που κέρδισε με άνεση, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας στο δεύτερο γύρο προκρίνονται οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου, καθώς και οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο ηγέτης της αριστερής Συμμαχίας τόνισε ότι θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρίσκονται στην τρίτη θέση απόψε.

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό», τόνισε ο Μελανσόν, αντιδρώντας στην πρώτη θέση που φαίνεται να κερδίζει το ακροδεξιό κόμμα, με περίπου 34% των ψήφων, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αντίθετα, αν και κάλεσε σε ευρύτερο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς στον β' γύρο, ο Μακρόν απέφυγε να ξεκαθαρίσει πώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά -κάτι που παραπέμπει σε παζάρια όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.