Κοσμος

Μαρίν Λεπέν: «Η δημοκρατία μίλησε, οι πολίτες θέλουν να αλλάξουν σελίδα»

«Το στρατόπεδο Μακρόν πρακτικά αφανίστηκε» πανηγυρίζει η ηγέτιδα του ακροδεξιού RN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικήτρια του α' γύρου των γαλλικών εκλογών η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν
Νικήτρια του α' γύρου των γαλλικών εκλογών η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν ©MOHAMMED BADRA/ EPA

H Μαρίν Λεπέν με τον αέρα του νικητή του α' γύρου των γαλλικών εκλογών απευθύνθηκε στους υποστηρικτές της

Μιλώντας σε υποστηρικτές αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων αποτελέσματος του α' γύρου των γαλλικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι η δημοκρατία μίλησε και είπε ότι οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν να γυρίσουν σελίδα.

Μαρίν Λεπέν: Το στρατόπεδο Μακρόν πρακτικά αφανίστηκε

Το «στρατόπεδο Μακρόν [...] πρακτικά αφανίστηκε», δήλωσε πανηγυρικά η Μαρίν Λεπέν ηγέτιδα του ακροδεξικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN, που κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η νικήτρια του α' γύρου Μαρίν Λεπέν έδωσε το σύνθημα εν όψει της δεύτερης και καθοριστικής αναμέτρησης στις 7 Ιουλίου: «Υπάρχει ανάγκη για απόλυτη πλειοψηφία για να μπορέσει ο Ζορντάν Μπαρντέλα να γίνει πρωθυπουργός».

Οι Γάλλοι έδειξαν «την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα σε επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής εξουσίας» του αρχηγού του κράτους Μακρόν, τόνισε η Λεπέν, που εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο στη εκλογική της περιφέρεια.

Αφενός κάλεσε τους υποστηρικτές της να κινητοποιηθούν εν όψει της επόμενης Κυριακής, αφετέρου ζήτησε στήριξη από τους ψηφοφόρους των κομμάτων που έμειναν εκτός β' γύρου, δηλαδή του Μακρόν.

Υποστήριξε, δε, ότι «κανένας Γάλλος δεν θα χάσει δικαιώματα» -μια αναφορά που στοχεύει στο να καθησυχάσει εκείνους που φοβούνται τις επιπτώσεις που θα έχει μια ακροδεξιά διακυβέρνηση στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα exit polls το RN προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας περίπου το 34% των ψήφων, η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται δεύτερο με περίπου 29%, μπροστά από το κεντρώο μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20,5-23%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.