Κοσμος

Γαλλικές εκλογές - Exit Polls: Πρώτη η Λεπέν, τρίτος ο Μακρόν

Τι μεταδίδουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτη η Λεπέν στα exit polls
© EPA / RODRIGO JIMENEZ

Γαλλικές εκλογές: Μπροστά τη Λεπέν βλέπουν τα exit polls 

Μπροστά τη Λεπέν δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα exit polls για τις γαλλικές εκλογές, τα οποία έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν τις πρώτες σελίδες αρκετών ηλεκτρονικών βελγικών Μέσων Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις φαίνεται η Εθνική Συσπείρωση να λαμβάνει 33-34%, σύμφωνα και με τη βελγική La Libre.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο με 29-30% και το κόμμα Αναγέννηση του Εμανουέλ Μακρόν με 22-23%

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε αυτές τις γαλλικές εκλογές και στην ηπειρωτική Γαλλία, σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της Ipsos Talan, εκτιμάται στο 65,5%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το 47,5% που είχε καταγραφεί το 2022.

To Politico κάνει λόγο για συμμετοχή ρεκόρ σε γαλλικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών και προβλέπει πολιτικό big bang τη στιγμή που η Le Monde δημοσιεύει τα αναλυτικά στοιχεία των exit polls, προκαλώντας σοκ σε ένα μεγάλο ποσοστό γάλλων πολιτικών αναλυτών.

Κάπου εδώ ας σημειωθεί ότι ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ την επόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος. Εκεί θα προκριθούν οι υποψήφιοι των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της κάθε εκλογικής περιφέρειας, καθώς και οι υποψήφιοι που θα λάβουν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανά περιφέρεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.