Κοσμος

Washington Post: Ποιοι είναι οι 10 πιθανοί αντικαταστάτες του Τζο Μπάιντεν

Ανάμεσά τους και η Μισέλ Ομπάμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιοι είναι οι 10 πιθανοί αντικαταστάτες του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τη Washington Post

Η απογοητευτική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις αμερικανικές εκλογές, άνοιξε για τα καλά τη συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να είναι πιθανός διάδοχός του.

«Πανικός» στις τάξεις των Δημοκρατικών

Το αμερικανικό περιοδικό Time συμπεριέλαβε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο εξώφυλλο και πρόσθεσε τη λεζάντα «πανικός». Το εξώφυλλο απεικονίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να περπατά μακριά και από πάνω του σε κόκκινο φόντο είναι γραμμένη η λέξη «πανικός».

Νωρίτερα, οι New York Times κάλεσαν τον Μπάιντεν να τερματίσει την εκλογική κούρσα εν μέσω καταστροφικών συζητήσεων.

Στο μεταξύ η Washington Post δημοσίευσε μια λίστα με δέκα υποψηφίους που εν δυνάμει θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν.

Η Washington Post κατονόμασε τους δέκα Δημοκρατικούς πολιτικούς που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην εκλογική κούρσα. Το δημοσίευμα γράφει ότι μετά την «ασυνάρτητη» ομιλία του προέδρου στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, το Δημοκρατικό Κόμμα άρχισε να ανακυκλώνει το θέμα του διορισμού νέου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο αυτό απαιτεί τη συγκατάθεση του ίδιου του Μπάιντεν. Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στον αγώνα.

Οι πιθανοί αντικαταστάτες

Ωστόσο, εάν το κόμμα ακολουθήσει τον δρόμο της αντικατάστασης, τότε έχει δέκα βασικούς υποψηφίους:

  1. Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.
  2. Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ.
  3. Γραμματέας Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ.
  4. Κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο.
  5. Κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις.
  6. Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.
  7. Γερουσιαστής της Τζόρτζια Ράφαελ Γουόρνοκ.
  8. Η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.
  9. Γερουσιαστής από τη Μινεσότα, Έιμι Κλόμπουχαρ.
  10. Κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιαρ.

Το δημοσίευμα κατονομάζει την Γκρέτσεν Γουίτμερ, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Δημοκρατικού Κόμματος, ως μία από τις πιο πιθανές υποψηφιότητες. Μια άλλη «περαστική» επιλογή είναι ο Τζος Σαπίρο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, προετοιμαζόταν να είναι ο κύριος υποψήφιος των Δημοκρατικών μέχρι το 2028.

Μια «ιδανική επιλογή» θα ήταν η Μισέλ Ομπάμα - η σύζυγος του πρώην προέδρου - αλλά «δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για υποψηφιότητα».

Η Μισέλ Ομπάμα με την πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν © ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS

Αλλά η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις πιθανότατα θα εγκαταλείψει την κούρσα, καθώς είναι «περίπου τόσο αντιδημοφιλής όσο ο Μπάιντεν».