Κοσμος

Η βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων, Ρούτζα Ιγκνάτοβα επικηρύχθηκε με 5 εκατ. δολάρια

Καταζητείται από το 2017 για μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» Ρούτζα Ιγκνάτοβα
Η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» Ρούτζα Ιγκνάτοβα © ΕΡΑ/FBI

Η καταζητούμενη «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» Ρούτζα Ιγκνάτοβα επικηρύχθηκε από τρο FBIμε 5 εκατ. δολάρια

Η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» Ρούτζα Ιγκνάτοβα καταζητείται από το 2017 για μία από τις μεγαλύτερες απάτες, όταν οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

The Missing Cryptoqueen: Dead or Alive? - BBC World Service Documentaries

Ρούτζα Ιγκνάτοβα: Η βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων

Αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων δίνουν οι αμερικανικές αρχές σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της εξαφανισμένης Ρούτζα Ιγκνάτοβα.

Η βουλγαρικής καταγωγής 44χρονη Γερμανίδα αναζητείται από το FBI για ενορχήστρωση απάτης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το κρυπτονόμισμα OneCoin που παρουσίασε ως διάδοχο του Bitcoin.

Η Ρούτζα Ιγκνάτοβα καταζητείται από το 2017, όταν οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Τρεις εβδομάδες πριν, ντοκιμαντέρ του BBC αποκάλυψε τους δεσμούς της με τον βουλγαρικό υπόκοσμο και τον αρχηγό της μαφίας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνισή της και ενδεχομένως στη δολοφονία της.

Ωστόσο, οι αρχές συνεχίζουν να καταδιώκουν την Ιγκνάτοβα.

Αμοιβή έως και 5 εκατομμύρια δολάρια για την σύλληψη της Ιγκνάτοβα

Το 2022, το FBI πρόσθεσε την Ρούτζα Ιγκνάτοβα στη λίστα με τους 10 πιο καταζητουμένους, προσφέροντας ανταμοιβή 100.000 δολαρίων, η οποία αργότερα έφτασε τα 250.000 δολάρια.

Την Τετάρτη, αυτό το ποσό αυξήθηκε και πάλι κατά είκοσι φορές, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Προσφέρουμε ανταμοιβή έως και 5 εκατομμύρια δολάρια για που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή και την καταδίκη της Γερμανίδας υπηκόου Ρούτζα Ιγκνάτοβα, γνωστή ως Κρυπτοβασίλισσα, για τον ρόλο της σε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια απάτης στην ιστορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάθιου Μίλερ.

Η μόνη γυναίκα στη λίστα του FBI

Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη γυναίκα που βρίσκεται στη λίστα με τους επικηρυγμένους καταζητούμενους. Η ίδια αμοιβή προσφέρεται για πληροφορίες σχετικά με τον Ντάνιελ Κίναχαν, ο οποίος κατονομάζεται ως επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ της Ευρώπης.

Το ίδιο ποσό προσφέρεται για πληροφορίες σχετικά με τον Σεμιόν Μογκίλεβιτς, που φέρεται να είναι ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη Ρωσία και ο Γιουλάν Αντονάι Καρίας , γνωστό ως «Porky», το υψηλότερο μέλος της εγκληματικής συμμορίας MS-13 στην Ονδούρα.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη απευθύνει κατηγορίες στη Ρούτζα Ιγκνάτοβα.

Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, η αύξηση του ποσού της αμοιβής στοχεύει σε ανθρώπους που πιθανώς εξακολουθούν να την προστατεύουν, καθώς το FBI επικεντρώνει εκ νέου τις προσπάθειές του στους ανθρώπους γύρω από την Ιγκνάτοβα, προσπαθώντας να τους δελεάσει ώστε να έρθουν σε επαφή με τις αρχές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.