Κοσμος

Το Κρεμλίνο στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας

Υπολογίζονται σε περίπου 10 χιλιάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Το 25% των 13.000 και πλέον ταυτοποιημένων Ρώσων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία είναι επίστρατοι και μισθοφόροι ( BBC)
© EPA/VASSIL IVANOV

Ρωσία: Στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα για να βοηθήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.

Η Μόσχα «εντόπισε» περισσότερους από 30.000 ξένους μετανάστες που έλαβαν πρόσφατα τη ρωσική υπηκοότητα, αλλά δεν εγγράφηκαν στο στρατό της Ρωσίας, δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Νομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Έχουμε ήδη εντοπίσει περισσότερους από 30.000 [μετανάστες] που έλαβαν την ιθαγένεια και δεν ήθελαν να εγγραφούν στο στρατό, και ήδη στείλαμε περίπου 10.000 στη ζώνη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μεταναστευτική νομοθεσία στη Ρωσία.

«Γιατί χρειάζονται αυτοί [οι μετανάστες] εκεί; Για να σκάψουν χαρακώματα και να χτίσουν οχυρώσεις. Χρειαζόμαστε καλά εργατικά χέρια για αυτό», δήλωσε ο Μπαστρίκιν.

Οι Ρώσοι έχουν ήδη κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιόμετρα οχυρώσεων σε τμήματα των περιοχών Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει από το 2022.

Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου φέρονται να πραγματοποιούν επιδρομές σε εργοστάσια και επιχειρήσεις σε όλη τη Ρωσία, αναζητώντας νόμιμους και παράνομους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια κάθε επιδρομής, εκδίδουν ειδοποιητήρια στρατιωτικής επιστράτευσης στους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Διαφορετικές ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες προσλαμβάνουν επίσης μετανάστες για να σκάψουν χαρακώματα στην Ουκρανία, ενώ ορισμένες δεν πληρώνουν για τη δουλειά, μετέδωσε το Current Time TV.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.