Κοσμος

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε ζωγραφισμένο εξώφυλλο του «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος»

Είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρι Πότερ: Τιμή ρεκόρ για ζωγραφισμένο εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου - Είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία»
Χάρι Πότερ: Τιμή ρεκόρ για ζωγραφισμένο εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου - Είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία» © Sotheby's

Χάρι Πότερ: Τιμή ρεκόρ για ζωγραφισμένο εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου - Είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία»

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε σε δημοπρασία μία ζωγραφιά ακουαρέλας για το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος».

Ειδικότερα, το έργο τέχνης για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πωλήθηκε έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's, είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία».

Να θυμίσουμε πως ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Harry Potter And The Philosopher’s Stone» είχε πωληθεί έως τώρα στην υψηλότερη τιμή, έναντι 421.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021.

Η ιστορία πίσω από την εικονογράφιση για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ

Η εικονογράφιση, η οποία ανήκει στον Τόμας Τέιλορ, εμφανίστηκε στην πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος και απεικονίζει τον εκκολαπτόμενο μάγο, με τα σκούρα μαλλιά, τα στρογγυλά γυαλιά και το σημάδι σε σχήμα που μοιάζει με κεραυνό, καθ’ οδόν προς το Χόγκουαρτς.

Στον Τέιλορ, ο οποίος έγραψε την παιδική σειρά βιβλίων «Erie-On-Sea», ανατέθηκε σε ηλικία 23 ετών να δημιουργήσει το εξώφυλλο για ένα νέο παιδικό μυθιστόρημα φαντασίας. Ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής που εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

Ο οίκος δημοπρασιών χαρακτήρισε την εικονογράφησή του ως «οικουμενική εικόνα» που καθόρισε την εμφάνιση του Χάρι Πότερ. Η αρχική εκτίμηση του οίκου για την τιμή πώλησης του έργου ήταν 400.000-600.000 δολάρια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.