Κοσμος

Πραξικόπημα στη Βολιβία: Οι πρώτες αναφορές

Το πρώτο μήνυμα του προέδρου για τα τανκς έξω από το Μέγαρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινήσεις τανκς κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο
Κινήσεις τανκς κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Βολιβίας ©Luis Gandarillas/ EPA

Πραξικόπημα σε εξέλιξη στη Βολιβία 

Αναφορές κάνουν λόγο για πραξικόπημα σε εξέλιξη στη Βολιβία εναντίον της κυβέρνησης του Λουίς Αρτσε.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν τανκς να εισέρχονται στο κυβερνητικό μέγαρο.

Σε ανάρτησή του στο Χ και ενώ η παρουσία στρατιωτικών μονάδων αυξανόταν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Λα Πας, ο πρόεδρος της χώρας κατήγγειλε «παράτυπες κινητοποιήσεις» μονάδων του στρατού.

«Καταγγέλλουμε τις παράτυπες κινητοποιήσεις ορισμένων μονάδων του βολιβιανού στρατού. Η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή», ανέφερε στο μήνυμά του ο Άρτσε.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος Εβο Μοράλες κατήγγειλε επίσης ότι «ετοιμάζεται πραξικόπημα». Η καταγγελία αυτή έγινε μία ημέρα μετά την αποπομπή του επικεφαλής του στρατού, Χουάν Χοσέ Ζουνίγκα. Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι δεν θα επέτρεπε μία νέα κυβέρνηση υπό τον ηγέτη του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (MAS).

Σε ό,τι αφορά το πραξικόπημα, οι στρατιωτικοί φέρονται να κατέλαβαν το κυβερνητικό μέγαρο. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος Άρτσε δεν ήταν μέσα, καθώς βρισκόταν στο «Μεγάλο Σπίτι του Λαού» (Casa Grande del Pueblo) που είναι σε κοντινή από το Μέγαρο απόσταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εντουάρντο ντελ Καστίγιο, διαπληκτίστηκε με συνταγματάρχη του στρατού, ο οποίος, μέσα από στρατιωτικό αυτοκίνητο, διαδήλωνε κατά της συνταγματικής τάξης και προσπαθούσε ο ίδιος να τον εμποδίσει να συνεχίσει τις ενέργειές του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.