Κοσμος

Υποψήφιος των Εργατικών διαγράφηκε αφού...στοιχημάτισε να χάσει

Δυο υποψήφιοι των Συντηρητικών διαγράφηκαν για άλλου είδους στοιχήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιος των Εργατικών διαγράφηκε αφού...στοιχημάτισε να χάσει
© EPA/DAVID MAXWELL

Εργατικοί: Υποψήφιος διαγράφηκε αφού στοιχημάτισε να χάσει

Το σκάνδαλο των εκλογικών στοιχημάτων στη Βρετανία πήρε μια παράξενη τροπή το βράδυ της Τρίτης, καθώς ένας υποψήφιος του Εργατικού Κόμμα παραδέχθηκε ότι είχε βάλει στοίχημα να χάσει.

Ο Κέβιν Κρεγκ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Βρετανίας συνεχίζει να διερευνά έναν καταιγισμό στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν ενόψει των γενικών εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Σε δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης, ο Κρεγκ - ο οποίος διεκδικούσε την έδρα στο Κεντρικό Σάφολκ και το Βόρειο Ίπσουιτς - παραδέχθηκε ότι είχε στοιχηματίσει εναντίον του, επέμεινε ότι το έκανε για πλάκα και ζήτησε συγγνώμη από το κόμμα του. 

«Σε όλη μου τη ζωή απολάμβανα το περιστασιακό στοίχημα για διασκέδαση, είτε στην πολιτική είτε στα άλογα», δήλωσε ο Κρεγκ. «Πριν από λίγες εβδομάδες, όταν πίστευα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ αυτή την έδρα, έβαλα ένα στοίχημα ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν εδώ με την πρόθεση να δώσω τυχόν κέρδη σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις», είπε.

Η διαθεσιμότητα του Κρεγκ έρχεται μετά από μέρες δημοσιεύματων για τους Συντηρητικούς σχετικά με τον τζόγο - κάτι που οι Εργατικοί είχαν θελήσει να εκμεταλλευτούν. Υπό την αυξανόμενη πίεση να δράσει, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ απέσυρε την Τρίτη την υποστήριξή του προς δύο συντηρητικούς υποψηφίους που ερευνώνται από την Επιτροπή για φερόμενα εσωτερικά στοιχήματα που τοποθετήθηκαν για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με το σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο χρόνος των πρόωρων εκλογών εξαρτιόταν από τον πρωθυπουργό - και η εκ των προτέρων γνώση θα έπρεπε να κρατηθεί σε στενό κύκλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.