Κοσμος

Ο απίθανος λόγος που η αυτοκράτειρα Μασάκο φόρεσε μάσκα στην Βρετανία

Λόγω της πανδημίας το αυτοκρατορικό ζεύγος είχε αναβάλει το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο απίθανος λόγος που η αυτοκράτειρα Μασάκο φόρεσε μάσκα στην Βρετανία
© Grant Halverson/Getty Images/Ideal Image

Αυτοκράτειρα Μασάκο: Ο λόγος που φόρεσε μάσκα στην Βρετανία

Η αυτοκράτειρα Μασάκο της Ιαπωνίας, που επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο με τον σύζυγό της αυτοκράτορα Ναρουχίτο την Τρίτη, εξέπληξε τους παρευρισκόμενους όταν μπήκε στο κεντρικό Λονδίνο με άμαξα μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα φορώντας μάσκα προσώπου.

Ωστόσο, επίσημη πηγή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε την Τρίτη στο The Daily Beast ότι η αυτοκράτειρα φορούσε τη μάσκα λόγω αλλεργίας στις τρίχες αλόγων και όχι για λόγους που σχετίζονται με παθογόνα.

Λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Ναρουχίτο και η Μασάκο είχαν αναβάλει το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020. Το πρώτο ταξίδι τους στο εξωτερικό μετά την ενθρόνιση του Ναρουχίτο ήταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας το 2022.
 
Σε συνέντευξη Τύπου, ο 64χρονος αυτοκράτορας είχε μιλήσει για την καλοσύνη που εισέπραξε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια την εποχή που φοιτούσε στην Οξφόρδη, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Θυμήθηκε πως η βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε προσκαλέσει στο Μπάκιγχαμ και του είχε φτιάξει τσάι. «Έχω όμορφες αναμνήσεις από τη θερμή φιλοξενία» της βασιλικής οικογένειας που «με έκανε να νιώθω σαν να ήμουν μέλος της», είπε.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχές για ταχεία ανάρρωση τόσο στον βασιλιά Κάρολο όσο και στην πριγκίπισσα Κέιτ που διαγνώστηκαν πρόσφατα με καρκίνο. «Αντιλαμβάνομαι ότι και οι δύο περνούν μια δύσκολη περίοδο, αλλά προσεύχομαι η θεραπεία τους να εξελιχθεί ομαλά και να έχουν ταχεία ανάρρωση», σημείωσε.

Καθώς η επίσκεψη του αυτοκρατορικού ζεύγους της Ιαπωνίας συμπίπτει χρονικά με την προεκλογική περίοδο στη Βρετανία, δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγή: Daily Mail

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.