Κοσμος

Νέο βίντεο δείχνει αιμόφυρτους Ισραηλινούς ομήρους που μεταφέρθηκαν με φορτηγό στη Γάζα

Δόθηκε στην δημοσιότητα από τις οικογένειες τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χαμάς: Βίντεο δείχνει αιμόφυρτους Ισραηλινούς ομήρους να μεταφέρονται στην Γάζα

Στοιβαγμένοι στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, γεμάτοι με αίμα, τρεις Ισραηλινοί όμηροι βιντεοσκοπούνται από τους Παλαιστίνιους απαγωγείς της Χαμάς.

Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας οι Hersh Goldberg-Polin, 23 ετών, Eliya Cohen, 26 ετών, και Or Levy, 33 ετών, οι οποίοι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, όπως δείχνει ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οι οικογένειες των νεαρών ανδρών, που επιθυμούν απεγνωσμένα να συνάψει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μια συμφωνία ομηρίας με την Χαμάς, ενέκριναν τη δημοσίευσή του στα μέσα ενημέρωσης.

Και οι τρεις είχαν παρακολουθήσει το μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ που έγινε πεδίο θανάτου κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπό την ηγεσία της Χαμάς. Ο Levy ήταν μαζί με τη σύζυγό του, η οποία σκοτώθηκε εκείνο το πρωί. Η φίλη του Cohen, η οποία κρύφτηκε κάτω από ένα σωρό πτώματα, επέζησε. Στο βίντεο, ο Hersh Goldberg-Polin κάθεται στο πίσω μέρος του φορτηγού, γέματος με αίμα από τραυματισμό. 

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος μαίνεται εδώ και σχεδόν εννέα μήνες. Οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των περίπου 120 ομήρων που βρίσκονται ακόμη σε αιχμαλωσία έχουν αποτύχει.

Η Χαμάς δημοσίευσε τον Απρίλιο ένα βίντεο με τον Hersh Goldberg-Polin να μιλάει από την αιχμαλωσία.

Ο πατέρας του, Jon Polin, δήλωσε ότι είδαν για πρώτη φορά αυτό το τελευταίο βίντεο της απαγωγής του πριν από μια εβδομάδα και η δημοσίευσή του είχε ως στόχο να υπενθυμίσει στον κόσμο τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αιχμαλωσία και των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Όταν βλέπεις μετά από 262 ημέρες, το τραυματισμένο παιδί σου σε ένα φορτηγό και άλλους να υποφέρουν, θες να πιάσεις τους ηγέτες του κόσμου από τον γιακά και να πεις - βγάλτε αυτούς τους ανθρώπους έξω», δήλωσε ο Polin στο Reuters.