- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αpple: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ από την Κομισιόν
Για παράβαση του νόμου για τις ψηφιακές αγορές
Αpple: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ από την Κομισιόν
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε σήμερα την Apple, σχετικά με την προκαταρκτική της άποψη, ότι οι κανόνες της για το App Store παραβιάζουν τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), ανοίγοντας το δρόμο σε ένα τεράστιο πρόστιμο.
Η προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής διαπιστώνει ότι το App Store «εμποδίζει τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια διανομής για προσφορές και περιεχόμενο».
Επιπλέον, η Επιτροπή άνοιξε μια νέα διαδικασία μη συμμόρφωσης κατά της Apple λόγω ανησυχιών ότι οι νέες συμβατικές της απαιτήσεις για προγραμματιστές εφαρμογών και καταστήματα εφαρμογών τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου «Core Technology Fee» της Apple, δεν διασφαλίζουν την αποτελεσματική συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της Apple σύμφωνα με το DMA.
Bεστάγκερ: Ερευνάται αν η Apple δίνει στους καταναλωτές τις καλύτερες διαθέσιμες προσφορές
Η Mάργκρετ Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την αποτελεσματική επιβολή του DMA: έχουμε στείλει προκαταρκτικά ευρήματα στην Apple. Η προκαταρκτική μας θέση είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει πλήρως το σύστημα κατεύθυνσης (steering).» Το "steering" είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών εξαρτώνται λιγότερο από τα καταστήματα εφαρμογών των ψηφιακών κολοσσών - των λεγόμενων «πυλωρών» (gatekeepers)- και για να έχουν οι καταναλωτές καλύτερες προσφορές.
Η Μ. Βεστάγκερ τονίζει επίσης, ότι η Επιτροπή έχει «κινήσει διαδικασίες κατά της Apple σε σχέση με το λεγόμενο τέλος βασικής τεχνολογίας και με διάφορους κανόνες για την άδεια καταστημάτων εφαρμογών τρίτων και την παράπλευρη φόρτωση. Η κοινότητα των προγραμματιστών και οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο App Store. Θα διερευνήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι η Apple δεν υπονομεύει αυτές τις προσπάθειες».
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε: «Σήμερα λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η Apple συμμορφώνεται με τους κανόνες DMA. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι κανόνες του AppStore που δεν επιτρέπουν στους προγραμματιστές εφαρμογών να επικοινωνούν ελεύθερα με τους δικούς τους χρήστες, παραβιάζουν το DMA. Ανοίγουμε επίσης μια νέα υπόθεση σε σχέση με τους νέους επιχειρηματικούς όρους της Apple για το iOS. Με την επιφύλαξη του δικαιώματος υπεράσπισης της Apple, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε την εργαλειοθήκη DMA για να ανοίξουμε επιτέλους πραγματικές ευκαιρίες για καινοτόμους και για καταναλωτές».
Σε περίπτωση παράβασης, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως και 10% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών. Τέτοια πρόστιμα μπορούν να ανέλθουν έως και 20% σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων.
Η Apple έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά της υπεράσπισης εξετάζοντας τα έγγραφα στον φάκελο έρευνας της Επιτροπής και απαντώντας γραπτώς στα προκαταρκτικά πορίσματά της.
Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προκαταρκτικές απόψεις της Επιτροπής, θα εκδοθεί απόφαση μη συμμόρφωσης εντός 12 μηνών από την έναρξη της διαδικασίας στις 25 Μαρτίου 2024.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.