Κοσμος

Νάιτζελ Φάρατζ: Λειτούργησα ως πρότυπο για τον Ντόναλντ Τραμπ

Aρνήθηκε όμως ότι θέλει να γίνει η βρετανική του εκδοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικές εκλογές: Ο Φάρατζ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις
© TOLGA AKMEN/ EPA

Νάιτζελ Φάρατζ: Έμενα είχε ως πρότυπο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμαθε «πολλά» από τον Νάιτζελ Φάρατζ προτού αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.
Τουλάχιστον, έτσι το βλέπει ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο κορυφαίος Brexiteer υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ο Τραμπ πήρε ως παράδειγμα την πολιτική καριέρα του ίδιου του Φάρατζ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

«Εχει μάθει αρκετά από εμένα», δήλωσε ο Φάρατζ σε συνέντευξή του στο ITV. «Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Παρακολουθούσε τις ομιλίες μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πολλά χρόνια πριν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα».

Ο Φάρατζ - ο οποίος είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου και ελπίζει να αμφισβητήσει τους κυβερνώντες Συντηρητικούς από τα δεξιά ως ηγέτης της Reform UK - έκανε ένα μακρύ και αμφιλεγόμενο πέρασμα από τις Βρυξέλλες. Διετέλεσε ευρωβουλευτής μεταξύ 1999 και 2020, όταν η Βρετανία αποχώρησε από το μπλοκ. Χρησιμοποίησε το κοινοβούλιο ως βήμα για καίριας σημασίας ομιλίες που προωθούσαν τις ευρωσκεπτικιστικές του απόψεις, οι οποίες συχνά συγκέντρωναν τεράστια τηλεθέαση στο YouTube.

Ο Φάρατζ και ο Τραμπ γνωρίζονται επίσης από παλιά. Ο ηγέτης της Reform UK ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συνάντησε τον Τραμπ μετά τη νίκη του τελευταίου στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και του έχει πάρει συνέντευξη πολλές φορές. Ο Φάρατζ φλέρταρε με το ενδεχόμενο να μεταβεί στις ΗΠΑ για να κάνει προεκλογική εκστρατεία για την υποψηφιότητα του Τραμπ για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές φέτος, αλλά αντ' αυτού επικεντρώνεται στην χώρα του. .

Μιλώντας στο ITV, ο ηγέτης της Μεταρρύθμισης - ο οποίος έχει μιλήσει για την επιθυμία του να αντικαταστήσει τους Συντηρητικούς ως μια νέα δύναμη της δεξιάς - αρνήθηκε ότι είναι η βρετανική εκδοχή του Τραμπ. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί», δήλωσε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.