Κοσμος

Καλιφόρνια: Αγνοούμενος πεζοπόρος επιβίωσε δέκα μέρες με νερό και μούρα

Toν εντόπισε drone της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος πεζοπόρος επιβίωσε δέκα μέρες με νερό και μούρα
© screenshot/youtube

Καλιφόρνια: Αγνοούμενος πεζοπόρος επιβίωσε δέκα μέρες με νερό και μούρα

Ένας πεζοπόρος από την Καλιφόρνια διασώθηκε αφού είχε αποκλειστεί στα βουνά για 10 ημέρες, επιβιώνοντας μόνο με άγρια μούρα και ένα γαλόνι (3,8 λίτρα) νερό την ημέρα.

Ο Lukas McClish, 34 ετών, βγήκε για μια τρίωρη πεζοπορία στα βουνά Santa Cruz στις 11 Ιουνίου. Σύντομα όμως έχασε τον δρόμο του, εν μέρει λόγω της καταστροφής των ορόσημων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνισή του στις 16 Ιουνίου, αφού δεν εμφανίστηκε για την Ημέρα του Πατέρα, προκαλώντας πολυήμερη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης.

Ο McClish βρέθηκε την Πέμπτη αφού τον εντόπισε ένα drone από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Κρουζ. Σε μια ανάρτηση στο X, η Cal Fire San Mateo, η οποία συνέδραμε στις προσπάθειες διάσωσης, δήλωσε ότι υπήρχαν «πολλαπλές αναφορές μαρτύρων που άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, αλλά η τοποθεσία του ατόμου αυτού ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί».

Σε συνέντευξή του σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ABC News, ο κ. McClish δήλωσε ότι βγήκε για πεζοπορία εκείνη την ημέρα με «μόνο ένα παντελόνι, τα παπούτσια για πεζοπορία και ένα καπέλο».

Είπε ότι επιβίωσε πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, το οποίο μάζευε χρησιμοποιώντας την μπότα του. «Φρόντιζα να πίνω ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα, αλλά μετά, πλησιάζοντας προς το τέλος, το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό και κάποιου είδους τροφή», είπε.

«Ήταν πραγματικά ταπεινωτικό και δεν ξέρω, ήταν μια φοβερή εμπειρία», δήλωσε ο κ. McClish, αλλά πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν θα βγει στην άγρια φύση για κάποιο διάστημα.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.