Κοσμος

Γαϊδουράκι το 'σκασε και ζει ελεύθερο στη φύση με ένα κοπάδι ελάφια

Η ιστορία του Ντίζελ που ήταν «χαμένος» για πέντε χρόνια

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλιφόρνια: Γαϊδουράκι ζει ελεύθερο στη φύση με ένα κοπάδι ελάφια - Η ιστορία του Ντίζελ που ήταν «χαμένος» για πέντε χρόνια

Η φύση είναι γεμάτη συναρπαστικές ιστορίες. Μια από αυτές εκτυλίχθηκε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια όταν ένα γαιδουράκι το σκάσε από το σπίτι του για την καθιερωμένη του βόλτα και δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Ποιος είναι ο Ντίζελ, το γαιδουράκι που έχει κάνει νέους φίλους

Όταν το γαιδουράκι το σκάσε από το σπιτικό του οι ιδιοκτήτες του υπέθεσαν τα χειρότερα.

«Δεν είναι επιθετικός, είναι εραστής» δήλωσε η Terrie Drewry στο συνεργαζόμενο δίκτυο KOVR του CNN το 2019, λίγες ημέρες μετά τη φυγή του Ντίζελ. «Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι φοβισμένος».

Τα χρόνια πέρασαν χωρίς κανένα σημάδι ζωής από τον Ντίζελ, μέχρι τις αρχές του 2024, όταν ένας κυνηγός εντόπισε και βιντεοσκόπησε ένα κοπάδι από τουλάχιστον δώδεκα ελάφια στην άγρια φύση της βόρειας Καλιφόρνιας. Ανάμεσά τους, περιέργως, ήταν και ένα άγριο γαϊδουράκι.

Η Drewry ήταν σίγουρη ότι ο γάιδαρος στο βίντεο του κυνηγού ήταν ο δικός της Ντίζελ.

«Επιτέλους τον είδαμε», δήλωσε η Drewry στο KOVR αυτόν τον μήνα, αφότου το βίντεο στο Instagram άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο. «Επιτέλους, ξέρουμε ότι είναι καλός. Ζει την καλύτερη ζωή του. Είναι ευτυχισμένος. Είναι υγιής και ήταν απλά μια ανακούφιση».

«Έμαθαν να τα πηγαίνουν καλά και να είναι ο ένας η οικογένεια του άλλου», δήλωσε στο KOVR.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο φέρεται επίσης να δείχνει τον Ντίζελ με τους συγγενείς του ελάφια. Ο γάιδαρος σε εκείνο το βίντεο φαινόταν απόλυτα ικανοποιημένος, τρέχοντας μέσα στο γρασίδι υπό το φως του ήλιου.

Αν και της λείπει, η Drewry δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει να πιάσει τον Ντίζελ και να τον φέρει πίσω. Ως ζώα που βόσκουν, τα γαϊδούρια στην άγρια φύση μπορούν συνήθως να βρουν άφθονο φαγητό. Και ο γάιδαρος στο βίντεο του Fennell φαίνεται να ευδοκιμεί στην άγρια φύση, μαζί με τους νέους του φίλους.

«Είναι πραγματικά ένα άγριο γαϊδουράκι τώρα», είπε.

Με πληροφορίες από CNN