Κοσμος

Ξυλοκόπησαν άγρια άντρα που βίασε 13χρονη

Με τις ευλογίες του επιτρόπου της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
https://www.athensvoice.gr/tags/viasmos/
© Police Department of New York

Δύο 13χρονα παιδιά είχαν πέσει στα χέρια του βιαστή πριν από λίγες ημέρες

Ένας άντρας που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη κοινότητας που τον αναγνώρισαν από αφίσα καταζητούμενου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία της Νέας Υόρκης ο συγκεκριμένος φέρεται να κρατούσε δια της βίας δύο 13χρονα, απειλώντας τα με ένα μαχαίρι σαν ματσέτα. Στη συνέχεια φίμωσε τα παιδιά και έδεσε τα άκρα τους με κορδόνια παπουτσιών πριν κακοποιήσει σεξουαλικά το ένα και καταγράψει το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Μετά το συμβάν και αφού δόθηκαν περιγραφές και φωτογραφίες του στις αστυνομικές αρχές και διοχετεύθηκαν στα social media και στα ΜΜΕ, το ίδιο άτομo, δέχθηκε επίθεση από μέλη ομάδας που τον αναγνώρισαν από τις αφίσες και τον στρίμωξαν, ενώ στη συνέχεια φέρονται να επιτέθηκαν με αγριότητα στον βιαστή της ανήλικης.

Ο Christian Inga αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, ληστεία, απειλή, παράνομη φυλάκιση, απαγωγή, διακινδύνευση της ευημερίας ενός παιδιού και κατοχή όπλου μετά το φρικτό περιστατικό με τους εφήβους την περασμένη Πέμπτη στο Κουίνς.

Κατά τη διάρκεια της απαγγελίας κατηγοριών την Τετάρτη, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Inga παραδέχθηκε τα εγκλήματα σε βίντεο, προσθέτοντας ότι έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Η ποινική δίωξη, το περιεχόμενο της οποίας ήρθε στη δημοσιότητα μέσω του CBS, περιγράφει επίσης λεπτομερώς την αφήγησή του για το τι συνέβη - με τον Inga να λέει στις αρχές ότι είπε στους δύο εφήβους ένα αγόρι και ένα κορίτσι «να σκάσουν» πριν τους δέσει με τα κορδόνια των παπουτσιών τους.

Ο τρόπος που παγίδευσαν τον βιαστή

Στη συνέχεια τους πήρε τα κινητά τους τηλέφωνα, έκοψε τα ρούχα τους με αυτό που περιγράφεται ως "μαχαίρι τύπου ματσέτα" και επιτέθηκε σεξουαλικά στο νεαρό κορίτσι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, κατέγραψε επίσης το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Λίγες μέρες μετά, όμως, η κατάσταση ξέφυγε όταν ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε σε κοντινή από εκείνον απόσταση.

«Ήρθα και τον άρπαξα έξω από το μαγαζί που βρισκόταν, γιατί όλο αυτό με εξόργισε», δήλωσε ο Jeffrey Flores στο CBS New York και συνέχισε: «Έχω δύο μικρές αδελφές. Είμαι έτοιμος να αποκτήσω μια κόρη, καταλαβαίνετε; Δεν μπορούσα απλά, ξέρετε, να φύγω».

Μετά την επίθεση του πρώτου κατοίκου, «όλοι άρχισαν να τον χτυπούν», δήλωσε ο ίδιος, ενώ η ομάδα φέρεται να χρησιμοποίησε μια ζώνη για να δέσει τα πόδια του Inga, προκειμένου να τον εμποδίσει να φύγει.

«Έλεγε συνέχεια, 'Βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια' και τότε θα έλεγα, του είπα να το βουλώσει. Αυτό φώναζαν τα κορίτσια όταν ήταν στα χέρια του», εξήγησε ο Flores στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, καταλήγοντας: «Ένας λιγότερος τέτοιος τύπος στον δρόμο που, ξέρετε, χαλάει τον κόσμο».

Στη συνέχεια η ομάδα κάλεσε την αστυνομία, που βρήκε τον ύποπτο χωμένο κάτω από ένα αυτοκίνητο. Παραδόξως, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους άνδρες που ξυλοκόπησαν τον άνδρα, με τον Επίτροπο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Edward Cabán να λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για τη δημόσια ασφάλεια ως κοινή ευθύνη. Οι τελευταίες ημέρες απέδειξαν και πάλι στον κόσμο ότι οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη μπορούν να ενωθούν και να κάνουν τη δουλειά τους όπως κανείς άλλος».

Κανένα άλλο σχόλιο περί αυτοδικίας δεν υπήρξε από κανέναν επίσημο φορέα της Νέας Υόρκης.

Με στοιχεία από TMZ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.