Κοσμος

Έφηβος δάγκωσε 4χρονη μέχρι θανάτου

Το 4χρονο κορίτσι μαρτύρησε στα χέρια του 16χρονου συντρόφου της μητέρας της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφηβος σκότωσε κοριτσάκι με δαγκωματιές
Η 23χρονη Rhodes και ο 16χρονος σύντροφός της που σκότωσε το παιδί της © Police Department Evansville

Ένας 16χρονος έφηβος κατηγορείται ότι σκότωσε με δαγκωματιές ένα κοριτσάκι

Ένας έφηβος από την Ιντιάνα κατηγορείται ότι σκότωσε με θανάσιμες δαγκωματιές την 4χρονη κόρη της φίλης του, με τα σημάδια στο σώμα της να επιλύουν άμεσα το μυστήριο της τραγωδίας. «Ήταν το πιο χαρούμενο, γεμάτο ζωή κοριτσάκι που είχα συναντήσει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε η γιαγιά του θύματος που προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη από την προηγούμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου και το κοριτσάκι δεν υπάρχει πια στη ζωή.

Ήταν η μέρα που η αστυνομία του Έβανσβιλ κλήθηκε στο διαμέρισμα της 23χρονης Destiny Rhoades στην Spring Valley Road, η οποία δήλωσε ότι η κόρη της, η Οκτάβια Ακίνο, 4 ετών, δεν ανταποκρινόταν και «δεν υπήρχε πια καμία βοήθεια που θα μπορούσε να της προσφερθεί», ανέφεραν αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος του Έβανσβιλ σε σχετική ανακοίνωση και ενώ είχε ήδη διευκρινιστεί ότι εκείνη την ώρα ο έφηβος βρισκόταν στο διαμέρισμα της φίλης του, μαζί με το παιδί της και άλλα ενήλικα άτομα. 

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός που ανταποκρίθηκε αρχικά στην κλήση περιέγραψε το κοριτσάκι ως «παγωμένο και χωρίς τις αισθήσεις του», όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα. Την ίδια στιγμή, επιχειρήθηκε ανάνηψη του παιδιού, το οποίο μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο «ζωντανό», αλλά με «πολύ μικρή εγκεφαλική δραστηριότητα», σύμφωνα με την αστυνομία του Έβανσβιλ.

Η Rhoades βρισκόταν στη δουλειά της όταν η κόρη της βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, ενώ ο φίλος της,  Christian T. Gonzalez, 16 ετών, από το Fort Wayne, βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα μαζί με άλλες τρεις ενήλικες γυναίκες που ζουν εκεί όταν εντοπίστηκε η μικρή Οκτάβια χωρίς τις αισθήσεις της.

Οι τέσσερις ενήλικες ένοικοι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, όπου ανακρίθηκαν από τους ντετέκτιβ.

Σημειώνεται εδώ ότι αρχικά ο έφηβος δεν πέρασε από ανάκριση, ακριβώς επειδή είναι ανήλικος, όμως, όταν η Rhoades είπε στην αστυνομία ότι όταν έφυγε για τη δουλειά της στις 7 το πρωί εκείνο το πρωί, η Οκτάβια κοιμόταν και μετά η συγκάτοικός της κατέθεσε άγρια πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα, τα δεδομένα άλλαξαν.

Στην αρχή ο έφηβος δεν ανακρίθηκε καν - Η κατάθεση που άλλαξε τα δεδομένα της υπόθεσης

«Μια συγκάτοικος δήλωσε ότι παρατήρησε μώλωπες στο σώμα του παιδιού και ειδικότερα στην περιοχή του λαιμού της. Είχε επίσης ένα σημάδι από δαγκωματιά στο μπράτσο», κατέθεσε η συγκεκριμένη.

Λίγες ώρες αργότερα ο 16χρονος παραδέχθηκε ότι δάγκωσε το 4χρονο παιδάκι, επειδή εκείνο ήταν που τον δάγκωσε πρώτο..!

Μετά από αυτό, μία από τις συγκατοίκους κατέθεσε ότι η Οκτάβια «φαινόταν να έχει απλανές βλέμμα και να έχει ναυτία». Η μητέρα της 4χρονης συνελήφθη και αρχικά κατηγορήθηκε για παραμέληση εξαρτώμενου ατόμου με αποτέλεσμα σοβαρό σωματικό τραυματισμό, σύμφωνα με την αστυνομία. Η κατηγορία αυτή άλλαξε σε παραμέληση εξαρτώμενου προσώπου με αποτέλεσμα το θάνατο, όταν το παιδί πέθανε την Κυριακή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Gonzalez εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο ανηλίκων τη Δευτέρα και έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο ενηλίκων.

Οι αρχές του απήγγειλαν αρχικά κατηγορίες ενήλικου ατόμου για σωματική βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό, προτού του απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο.

Η νεκροψία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Καθώς οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν, η οικογένεια της Οκτάβια αντιμετωπίζει το θάνατό της.

«Αισθάνομαι χαμένη», δήλωσε η γιαγιά της Οκτάβια, Λίντα Άλβαρεζ, όπως μεταδίδει ο τοπικός σταθμός WFIE. «Νιώθω συντετριμμένη. Ήταν ένα από τα πιο ευτυχισμένα, πάντα χαμογελαστά, γεμάτα ζωή, ζωηρά κοριτσάκια που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να βλάψει ένα αθώο μωράκι», δήλωσε η Alvarez στο WFIE.

Με στοιχεία από People.com

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.