Κοσμος

Ο Μακρόν κατηγορείται για τρανσφοβία μετά την κριτική που άσκησε στο μανιφέστο του αριστερού συνασπισμού

Δέχθηκε πυρά και από το κόμμα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιδράσεις για την παρουσία Μακρόν στην εβραϊκή γιορτή της Χάνουκα  Η Γαλλία ως κοσμική χώρα έχει διαχωρίσει τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους
© ΕΡΑ / LUDOVIC MARIN

Eμανουέλ Μακρόν: Κατηγορείται για τρανσφοβία από το μέτωπο της Αριστεράς

Η ανάδυση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, το οποίο συγκεντρώνει αριστερούς από τους Σοσιαλιστές έως τους Κομμουνιστές, ήταν μια ανεπιθύμητη εξέλιξη για τον Εμανουέλ Μακρόν από τότε που προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές ως απάντηση στην ήττα του κόμματός του από την ακροδεξιά στις ευρωεκλογές.

Η κυβερνητική του συμμαχία προβλέπεται από τις δημοσκοπήσεις να έρθει τρίτη στις βουλευτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου -δεύτερος γύρος στις 7 Ιουλίου- πίσω από το RN και τη νέα αριστερή συμμαχία.

«Με την άκρα αριστερά είναι τέσσερις φορές χειρότερα - δεν υπάρχει πια κοσμικότητα, θα κάνουν πίσω στο μεταναστευτικό νόμο και υπάρχουν πράγματα που είναι εντελώς γελοία, όπως το να αλλάζεις το φύλο σου στο δημαρχείο», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το πρόγραμμα του αριστερού συνασπισμού περιλαμβάνει μια πρόταση που επιτρέπει την αλλαγή φύλου με αίτηση σε δημαρχείο. Ο νομοθέτης του LFI, Andy Kerbrat, δήλωσε αυτή την εβδομάδα στο γκέι περιοδικό Tetu ότι η αλλαγή φύλου θα είναι δυνατή με την κατάθεση αίτησης στο δημαρχείο.

Τα σχόλια του Μακρόν φάνηκε να προκαλούν ανησυχία ακόμη και στις τάξεις του δικού του κυβερνώντος κόμματος της Αναγέννησης.

«Για τα τρανς άτομα, για τα ΛΟΑΤ άτομα, για όλους... πρέπει να απορρίψουμε κάθε στιγματισμό στον πολιτικό διάλογο και να προωθήσουμε τα δικαιώματα», έγραψε στο X ο βουλευτής της Αναγέννησης Clément Beaune, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποιεί την τρανσφοβία για να επιτεθεί στα προγράμματα των πολιτικών του αντιπάλων», δήλωσε η Τζούλια Τορλέ της ΜΚΟ SOS Homophobie.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν επίσης την άμεση αντεπίθεση των αριστερών αντιπάλων του. «Περιμέναμε τον Δία, αλλά πήραμε τον Νέρωνα», ειρωνεύτηκε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Olivier Faure.

«Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος που εξελέγη και επανεξελέγη για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά να επαναλαμβάνει στην πραγματικότητα τον λόγο της ακροδεξιάς;» δήλωσε ο Faure στο RTL.

Πηγή: France24

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.