Κοσμος

Συντηρητικοί: Προβλέψεις για τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων 100 ετών

Tι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον Φάρατζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «μικρή» Μεγάλη Βρετανία του κυρίου Σούνακ
© EPA/NEIL HALL

Συντηρητικοί: Προβλέψεις για τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων 100 ετών 

Τρεις δημοσκοπήσεις προέβλεψαν την Τετάρτη συντριπτικές ήττες για τους Συντηρητικούς του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, προβλέποντας ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα κερδίσει εύκολα μια μεγάλη πλειοψηφία.

Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι οι Εργατικοί υπό την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσουν 425 κοινοβουλευτικές έδρες στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων που αριθμεί 650 μέλη, τις περισσότερες στην ιστορία τους. Η Savanta προέβλεπε 516 έδρες για τους Εργατικούς και η More in Common τους έδινε 406.

Η Savanta προέβλεψε ότι οι Εργατικοί θα έπαιρναν 516 κοινοβουλευτικές έδρες, οι Συντηρητικοί 53 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 50. Το YouGov έδινε στους Εργατικούς 425 έδρες, στους Συντηρητικούς 108 και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 67. Το More in Common προέβλεπε 406, 155 και 49 έδρες αντίστοιχα.

Οι τρεις δημοσκοπήσεις ήταν όλες έρευνες πολυεπίπεδης μεταστρωμάτωσης (MRP), μια προσέγγιση που χρησιμοποιεί την ηλικία, το φύλο, την εκπαίδευση και άλλες μεταβλητές των ψηφοφόρων για να προβλέψει τα αποτελέσματα σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Την ίδια ώρα δεν προβλέπεται μεγάλος αριθμός εδρών για τo κόμμα Reform υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ το οποίο είδε αύξηση της λαϊκής υποστήριξης σε άλλες δημοσκοπήσεις. Η YouGov του έδινε πέντε έδρες και η Savanta καμία. 

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.