Κοσμος

Ο Πούτιν δώρισε στον Κιμ μια ρωσική λιμουζίνα και τον πήγε βόλτα

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την Βόρεια Κορέα μετά από 24 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πούτιν: Δώρισε στον Κιμ μια ρωσική λιμουζίνα κατά την επίσκεψη του στην Βόρεια Κορέα 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκαναν βόλτα με μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus την Τετάρτη, αφού το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος χάρισε ένα από τα πολυτελή οχήματα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σε μια προσεκτικά σκηνοθετημένη ευκαιρία δημοσίων σχέσεων που πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τη στιγμή για να δείξουν πόσο στενή έχει γίνει η σχέση κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης μεγαλοπρέπεια επίσκεψης του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ, της πρώτης του μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα.

Η βόλτα τους πραγματοποιήθηκε αφού οι δύο ηγέτες είχαν υπογράψει μια συμφωνία που περιελάμβανε μια αμοιβαία αμυντική δέσμευση, μια από τις σημαντικότερες κινήσεις της Ρωσίας στην Ασία εδώ και χρόνια, η οποία, όπως είπε ο Κιμ, ισοδυναμεί με «συμμαχία».

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση έδειχνε τον Πούτιν να πηδά πίσω από το τιμόνι του μαύρου θωρακισμένου Aurus, που είναι το επίσημο προεδρικό του αυτοκίνητο στη Ρωσία, με τον Κιμ να μπαίνει στη θέση του συνοδηγού.

Ο Πούτιν και ο Κιμ εμφανίζονται στη συνέχεια να περπατούν δίπλα-δίπλα και να συνομιλούν σε ένα μονοπάτι σε μια δασώδη περιοχή με δύο άνδρες, πιθανότατα μεταφραστές, να περπατούν πίσω τους.

Ο Κιμ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ενθουσιώδης λάτρης του αυτοκινήτου, εμφανίζεται στη συνέχεια να οδηγεί τον Πούτιν πίσω.

Ένας από τους βοηθούς του Πούτιν δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε κάνει δώρο στον Κιμ μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus. Ο Πούτιν έδωσε στον Κιμ μια πρώτη λιμουζίνα Aurus τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όπως δήλωσαν τότε και οι δύο χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα έχει τουλάχιστον δύο από τα οχήματα αυτά.

Η Aurus Senat, σε ρετρό στυλ μετά τη λιμουζίνα ZIL της σοβιετικής εποχής, είναι το επίσημο ρωσικό προεδρικό αυτοκίνητο και ο Πούτιν οδήγησε με ένα τέτοιο στην πιο πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο τον Μάιο.

Πηγή: Reuters