Κοσμος

Ύποπτος για δολοφονία στην Ρωσία πρώην μισθοφόρος της Wagner

Είχε καταδικαστεί για δολοφονία και στο παρελθόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύποπτος για δολοφονία στην Ρωσία πρώην μισθοφόρος της Wagner

Ρωσία: Πρώην κατάδικος που απελευθερώθηκε για την Ουκρανία ύποπτος γιαδολοφονία 

Τον Απρίλιο του 2024, ένα ρωσικό δικαστήριο έκρινε τον 41χρονο μισθοφόρο της Wagner Alexander Kuzmin ένοχο για δολοφονία και τον καταδίκασε σε 8 χρόνια σε αποικία υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, τον χειμώνα του 2023-2024 (η ακριβής ημερομηνία είναι άγνωστη), ο Kuzmin, φορώντας στρατιωτική στολή με το έμβλημα της Wagner, ήρθε σε χωριό για να επισκεφθεί τη φίλη του, αλλά εκείνη αρνήθηκε να τον αφήσει να μπει στο σπίτι. Τότε ο Kuzmin, σύμφωνα με την έρευνα, πήρε ένα φτυάρι και έσπασε το παράθυρο, οπότε η γυναίκα δέχτηκε να του ανοίξει την πόρτα. Σύμφωνα με τον Kuzmin, η σύγκρουση ξεκίνησε λόγω της ζήλιας.

Όπως αναφέρεται στο υλικό της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος γρονθοκόπησε τη γυναίκα τουλάχιστον 19 φορές και την χτύπησε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. 

Ύποπτος για δολοφονία στην Ρωσία πρώην μισθοφόρος της Wagner
© screenshot/youtube

Το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντική περίσταση ότι ο άνδρας «συμμετείχε σε δραστηριότητες που ανατέθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τραυματίστηκε». Σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο Kuzmin είχε ποινικό μητρώο, αλλά μετά την ολοκληρωτική εισβολή στην Ουκρανία, του δόθηκε χάρη με διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με μάρτυρες στη δίκη, ο Kuzmin είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο και πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια πριν από τη συμμετοχή του στον πόλεμο στη φυλακή.

Πηγή:RLFE

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.