Κοσμος

Βρετανός μεγιστάνας σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε - Τα τρία τους παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι

Η γυναικοκτονία καταγράφηκε στην Τουρκία

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία: Βρετανός μεγιστάνας σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε - Τα έως τώρα στοιχεία για τη γυναικοκτονία 

Μία ακόμη γυναικοκτονία καταγράφηκε στην Τουρκία με θύμα την κωμικό Victoria Vera Blyth. Η γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, David Thomas Blyth, έναν Βρετανό μεγιστάνα, μετά από καυγά στο σπίτι τους στην Τουρκία. Τα τρία παιδιά του ζευγαριού βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος. Ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Σύμφωνα με τη «The Sun», το έγκλημα διαπράχθηκε στην Τουρκία την Τρίτη 11 Ιουνίου. Ο Blyth ηταν ιδιοκτήτης της διεθνούς εταιρείας ASG Inspection και μεγιστάνας του πετρελαίου, είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του, η οποία παρουσίαζε το Morning Show στο Europe 2 μαζί με τον Τσέχο τηλεοπτικό παρουσιαστή Leos Mares.

Τουρκία: Τα παιδιά του ζευγαριού ήταν στο σπίτι την ώρα της γυναικοκτονίας

Τα τρία παιδιά τους, ηλικίας τεσσάρων, δέκα και 14 ετών, ήταν στο σπίτι τη στιγμή του συμβάντος και βρίσκονται πλέον υπό τη φροντίδα της οικογένειας της μητέρας τους, που ταξίδεψε στην Τουρκία μετά την τραγωδία. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, δεν τραυματίστηκε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας. Οι πρώτες πληροφορίες για τη γυναικοκτονία αναφέρουν ότι μεταξύ του ζευγαριού ξέσπασε καυγάς για κάποια μηνύματα της παρουσιάστριας. 

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2014 και έζησε στην Πράγα για αρκετά χρόνια προτού μετακομίσει στην Τουρκία, καθώς η εργασία του Blyth τον οδήγησε στη Μέση Ανατολή. Η Victoria γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στην Τσεχία, όπου σπούδασε μουσική και έγινε διάσημη με το πρώτο της άλμπουμ το 2004. Επίσης, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπίες, εργαζόμενη με την τσεχική οργάνωση Velvet Smile, που βοηθά οικογένειες ασθενών, παιδιά με αναπηρία και θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Victoria ίδρυσε την DazSpor, οργανώνοντας αγώνες τρεξίματος στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου ενός ημιμαραθωνίου στην Άγκυρα. Η φιλανθρωπική οργάνωση εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο της ιδρύτριάς της μέσω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Η αδελφή της, Αλεξάνδρα, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι η οικογένειά τους είχε πρόσφατα θάψει τον πατέρα τους.

«Με βαθιά θλίψη και πόνο ανακοινώνω ότι η αγαπημένη μου αδελφή, η λιακάδα της ζωής μας, μας άφησε για πάντα. Παρακαλώ δώστε μας χρόνο για χάρη των παιδιών. Η οικογένειά μας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς χάσαμε και τους δύο γονείς μας. Πρόσφατα θάψαμε τον πατέρα μας και τώρα την αδελφή και τον κουνιάδο μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να ανακάμψουμε, αλλά κυρίως πρέπει να είμαστε εδώ για τα παιδιά. Εκτιμούμε τα όμορφα μηνύματά σας, αλλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε χρόνο για να αναπνεύσουμε», ανέφερε σε ανάρτησή της η αδελφή τη Victoria Vera.