Κοσμος

Επίθεση Μπαρντελά στον Εμπαπέ: «Όταν είσαι εκατομμυριούχος δεν μπορείς να δίνεις μαθήματα»

Mε αφορμή την τοποθέτηση του αστέρα της Ρεάλ κατά των πολιτικών «άκρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο γάλλος Ζορντάν Μπαρντέλα
© ΕΡΑ/ANDRE PAIN

Τζορντάν Μπαρντέλα: Επίθεση στον Κιλιάν Εμπαπέ για την πολιτική του τοποθέτηση

Ο Γάλλος ακροδεξιός πολιτικός Τζόρνταν Μπαρντελά επέκρινε την Τρίτη τον αστέρα ποδοσφαιριστή Κιλιάν Εμπαπέ για την έκκλησή του προς τη νεολαία να ψηφίσει κατά των «άκρων» στις βουλευτικές εκλογές αυτού του μήνα.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές μας, είτε πρόκειται για τον Μάρκους Τουράμ είτε για τον Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι είναι είδωλα για τη νεολαία ... Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους Γάλλους, πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο όλων», δήλωσε ο Μπαρντελά στο CNews TV.

«Όταν έχεις την τύχη να έχεις έναν πολύ, πολύ μεγάλο μισθό, όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος ... τότε ντρέπομαι λίγο να βλέπω αυτούς τους αθλητές ... να δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, που δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, που δεν έχουν την ευκαιρία να ζουν σε γειτονιές υπερπροστατευμένες από πράκτορες ασφαλείας», είπε.

Ο αρχηγός της Γαλλίας Εμπαπέ, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής, δήλωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024, ότι «τα άκρα χτυπούν τις πόρτες της εξουσίας».

Ο επιθετικός Μάρκους Τουράμ είχε νωρίτερα καλέσει τον κόσμο να αγωνιστεί για να εμποδίσει τον Εθνικό Συναγερμό (RN) του Μπαρδέλα να αποκτήσει την εξουσία.

Το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα του Μπαρντέλα έχει την πρώτη πραγματική ευκαιρία να κερδίσει στις εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου. Οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν σταθερά το RN στην πρώτη θέση μετά την απόφαση-σοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αυτόν τον μήνα να διαλύσει το κοινοβούλιο.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.