Κοσμος

Ο πρόεδρος της Fincantieri φέρεται να αυτοκτόνησε

Ο Γκρατσιάνο ήταν 70 ετών και είχε γίνει πρόεδρος της εταιρείας το 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γκρατσιάνο ήταν 70 ετών και έγινε πρόεδρος της Fincantieri το 2022
© EPA/PAOLO CONTE

Κλαούντιο Γκρατσιάνο: Ο πρόεδρος της ιταλικής ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Ο Κλαούντιο Γκρατσιάνο, πρόεδρος της ιταλικής κρατικά ελεγχόμενης ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri και πρώην στρατηγός του στρατού, πέθανε, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

«Η Fincantieri εκφράζει την απέραντη θλίψη της για τον ξαφνικό θάνατο του στρατηγού», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες.

Ο Γκρατσιάνο ήταν 70 ετών και έγινε πρόεδρος της Fincantieri το 2022. Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ρώμη.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τον τίμησε ως «έναν έντιμο υπηρέτη του κράτους, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του τίμησε το έθνος, τις ένοπλες δυνάμεις και τους θεσμούς με αφοσίωση, ικανότητα και επαγγελματισμό».

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Γκρατσιάνο μπορεί να αυτοκτόνησε, μια πιθανότητα που έθεσε και ο Λούτσιο Μαλάν, γερουσιαστής του κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας του Μελόνι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fincantieri Πιέρορομπερτο Φολτζιέρο τον χαρακτήρισε «σπουδαίο διοικητή καθώς και σπουδαίο μάνατζερ και σπουδαίο φίλο» και σημείωσε ότι ο Γκρατσιάνο έχασε πέρυσι τη σύζυγό του από ασθένεια.

Ο Γκρατσιάνο ήταν αρχηγός του επιτελείου των ιταλικών αμυντικών δυνάμεων από το 2015 έως το 2018 και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2018 έως το 2022.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.