Κοσμος

Iain Ward: Ο βασιλιάς της χημειοθεραπείας έχει ένα μήνυμα για όλους

Οι γιατροί του έδωσαν μόλις 5 χρόνια ζωής και εκείνος αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iain Ward: Ο βασιλιάς της χημειοθεραπείας έχει ένα μήνυμα για όλους
© Iain Ward

Τον λένε βασιλιά της χημειοθεραπείας γιατί η διάγνωσή του με καρκίνο στον εγκέφαλο τον οδήγησε σε μία διαφορετική πράξη αλληλεγγύης 

Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο το 2020 και σχεδόν αμέσως υποβλήθηκε σε απανωτούς κύκλους χημειοθεραπείας, ο Iain Ward ήταν σίγουρος για ένα πράγμα – ότι δεν τον ενδιέφερε καθόλου να βυθιστεί στην αυτολύπη και να περιμένει καρτερικά τον θάνατό του.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Iain Ward, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς της χημειοθεραπείας» έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα ευαισθητοποίησης των πάντων για τον καρκίνο, συγκεντρώνει χρήματα και τα δίνει σε ιδρύματα που διαχειρίζονται ογκολογικούς ασθενείς μαζί με τις οικογένειές τους που σηκώνουν αυτό το βαρύ φορτίο.

Ο Ward μπήκε σε αυτή την περιπέτεια που θα σηματοδοτούσε το τέλος του, όταν εντοπίστηκε ένας καρκινικός όγκος στον εγκέφαλό του και αφού ο Ιρλανδός είχε λάβει μέρος σε μια εθελοντική ιατρική δοκιμή.  Το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων ήταν οδυνηρό: οι γιατροί ανακοίνωσαν στον νεαρό ότι του απέμεναν μόλις 5 χρόνια ζωής.

Όμως, ο 33χρονος δεν έχασε χρόνο. Με το που άκουσε τη διάγνωση, αποφάσισε ότι η ζωή του έπρεπε να τελειώσει με τον ίδιο να αφήνει την υπογραφή του σε κάτι που θα βοηθούσε άλλους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο και, σε αντίθεση με τον ίδιον.

Μετά τη διάγνωσή του, ο Ward έχει αφιερώσει τη ζωή του στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων μπορεί και αυτή τη στιγμή διασχίζει με ποδήλατο τις ΗΠΑ μαζί με μια φίλη του, την Adee Phelan, στηρίζοντας ανθρώπους με καρκίνο και ψυχολογικά προβλήματα.

Ο βασιλιάς της χημειοθεραπείας και το βίντεο που επανέφερε, επειδή τελειώνει ο χρόνος του...

Εκτός από την ποδηλατοδρομία μαμούθ - την οποία ο Ward περιγράφει ως «γιγαντιαία μετακίνηση» - θέλει επίσης να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ποτέ από ένα άτομο που τρέχει σε μαραθώνιο και για τον ταχύτερο μαραθώνιο ντυμένος ως χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιού.

Terminal Cancer Patient Wants to Raise the Most Money for Research

«Αυτό το κακό χαρτί πόκερ που μου ‘λαχε, θα μπορούσε να μου διαλύσει την ψυχολογία, όμως, θα ήταν σχεδόν αλαζονικό εκ μέρους να μη λάβω υπ’ όψιν το άλλο καταπληκτικό χαρτί που μου δόθηκε ταυτόχρονα», δήλωσε ο Ward, εξηγώντας ότι η διάγνωσή του με καρκίνο τον έκανε να δει με άλλα μάτια τη ζωή του και τα πάντα γύρω του με περισσότερη διαύγεια.

Μαζί με τη φίλη του, ο Ward ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη πριν από λίγους μήνες την εκστρατεία τους και στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, πριν πεθάνει.

Ο νεαρός Ιρλανδός που μοιράζεται πολλές από τις περιπέτειές του στη σελίδα του στο Tik Tok έκανε update σε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει το 2022 με τίτλο «Έχω τρία χρόνια ζωής». Όπως λέει πλέον του απομένει πολύ λίγος χρόνος, όμως για εκείνον περισσότεροι followers δεν σημαίνουν απλώς περισσότερους χορηγούς, αλλά καλύτερη ζωή για άλλους ανθρώπους που παλεύουν με την ασθένεια.

«Περισσότεροι χορηγοί σημαίνει ότι μπορώ να σπάσω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλληλεγγύης χωρίς ποτέ να χρειαστώ δωρεά από εσάς ή οποιονδήποτε άλλον. Κανείς άλλος δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς με αυτόν τον τρόπο, και λειτουργεί. Πλησιάζουμε στο μισό εκατομμύριο δολάρια που συγκεντρώσαμε από την αρχή.

Με στοιχεία από CNN.com, Tik Tok Iain Ward

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.