Κοσμος

ΗΠΑ: Τεράστια δασική πυρκαγιά έκανε στάχτη πάνω απο 48.000 στρέμματα

Εκκενώθηκαν χώροι αναψυχής και απομακρύνθηκαν 1.200 άνθρωποι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Δασική πυρκαγιά έκανε στάχτη πάνω απο 48.000 στρέμματα
ΗΠΑ: Δασική πυρκαγιά έκανε στάχτη πάνω απο 48.000 στρέμματα © ALLISON DINNER/ EPA

ΗΠΑ: Δασική πυρκαγιά έκανε στάχτη πάνω απο 48.000 στρέμματα - Εκκενώθηκαν χώροι αναψυχής

Πάνω από 48.000 στρέμματα έχουν καεί από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαινόταν χθες (16.06) βορειοδυτικά του Λος Άντζελες ενώ περισσότεροι από 1.000 ανθρώποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από δημοφιλή υπαίθρια περιοχή αναψυχής. 

Περίπου 400 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα και δύο μπουλντόζες αγωνίζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έχοντας θέσει μόλις το 2% αυτής υπό έλεγχο, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Cal Fire. Η πυρκαγιά μαίνεται νότια του Γκόρμαν, στην Καλιφόρνια, περίπου 96,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα, κινείται προς τα νοτιοανατολικά, προς την Πάιραμιντ Λέικ, σύμφωνα με την υπηρεσία Cal Fire.

ΗΠΑ: Υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλά επίπεδα υγρασίας και ανέμους δυσκολεύουν την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

Περίπου 1.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή αναψυχής Χάνγκρι Βάλεϊ, η οποία έχει μονοπάτια για μοτοσικλέτες και οχήματα παντός εδάφους, από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί δύο δομές.

Η υπηρεσία δασών και δασοπροστασίας της Καλιφόρνια σημείωσε οτι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς παρεμποδίζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας και τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προβλεπόταν να συνεχιστούν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Αεροσκάφη ρίψης νερού έχουν κινητοποιηθεί για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ οι πυροσβέστες δημιουργούν περιμετρικές ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς σε μια προσπάθεια να τη θέσουν υπό μεγαλύτερο έλεγχο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.