Κοσμος

Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς

Η αστυνομία ανέφερε πως 350.000 άνθρωποι θα συμμετείχαν στις πορείες στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς - Επί ποδός 21.000 αστυνομικοί
Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς - Επί ποδός 21.000 αστυνομικοί © EPA/ANDRE PAIN

Γαλλία και ακροδεξιά: Μεγάλες διαδηλώσεις στις πόλεις  - Η αστυνομία ανέφερε πως 350.000 άνθρωποι θα συμμετείχαν στις πορείες στη χώρα

Πολλές διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμερα με με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρονται κατά του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) ενόψει των επερχόμενων εκλογών για το γαλλικό κοινοβούλιο.

Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς
Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς - Επί ποδός 21.000 αστυνομικοί © EPA/ANDRE PAIN

Μετά την άνοδο του ακροδεξιού RN στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, η αστυνομία δήλωσε ότι 350.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν και ότι 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί αφού εργατικά συνδικάτα, φοιτητικές ομάδες και ομάδες δικαιωμάτων κάλεσαν σε συγκεντρώσεις για να αντιταχθούν στο αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα.

Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς

Τουλάχιστον 150 πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λιόν και η Λιλ αναφέρει το Reuters.

Στο Παρίσι, έως 100.000 άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους για μια πορεία που ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στα ανατολικά, και θα καταλήξει μέσω της πλατείας της Βαστίλλλης στη Νασιόν.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μία πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει πως ο RN μπορεί να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, προβλέπει πως ο RN θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5% των ψήφων, σε μικρή απόσταση από έναν συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο και συγκεντρώνει το 28,5%.

Το κεντρώο στρατόπεδο του Μακρόν συγκεντρώνει το 18%.

Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις η Αριστερά δεν υπολείπεται πολύ του RN και προηγείται της ομάδας του Μακρόν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.