Κοσμος

«Η κοινωνία δυσκολεύεται να αποδεχθεί γυναίκες στην εξουσία», δήλωσε η Μέτε Φρέντρικσεν

Το 2019 έγινε η νεότερη πρωθυπουργός σκανδιναβικής χώρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η κοινωνία δυσκολεύεται να αποδεχθεί γυναίκες στην εξουσία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν επεσήμανε στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την επίθεση που δέχθηκε, τη δυσκολία της κοινωνίας να αποδεχθεί τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας.

Φρέντρικσεν: Δύσκολα οι γυναίκες γίνονται αποδεκτές στην εξουσία από ό,τι οι άνδρες

Ειδικότερα, μιλώντας κατά την διάρκεια ενός πολιτικού φεστιβάλ δήλωσε πως «πιο δύσκολα οι γυναίκες γίνονται αποδεκτές στην εξουσία από ό,τι οι άνδρες».

«Δεν ήμουν πολύ καλή στο να αναφέρομαι και να μιλάω για τον εαυτό μου ως γυναίκα στην πολιτική», υπογράμμισε.

«Νομίζω ότι ορισμένες από τις επικρίσεις που λάβαμε η Χέλε, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας κυβέρνησης στη Δανία και εγώ έχουν να κάνουν με το φύλο μας», τόνισε η Φρεντέρικσεν.

Η νεότερη πρωθυπουργός σκανδιναβικής χώρας

Αξίζει να σημειωθεί πως, η 41χρονη τότε Φρεντέρικσεν έγινε το 2019 η νεότερη πρωθυπουργός σκανδιναβικής χώρας και διατήρησε τη θέση της μετά τη νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

«Ήμουν πολύ απασχολημένη με το να σας φροντίζω, να φροντίζω τη χώρα μας που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά ίσως όχι τόσο καλή στο να φροντίζω τον εαυτό μου», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 7 Ιουνίου, η Δανή πρωθυπουργός δέχθηκε επίθεση ενώ περπατούσε στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ένας 39χρονος Πολωνός, συνελήφθη αμέσως και έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος. Η αστυνομία θεωρεί ότι η πράξη του δεν είχε πολιτικά κίνητρα.