Κοσμος

Η Κέιτ θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση αύριο: «Έχω καλές και κακές μέρες»

Το Μπάκιγχαμ δημοσίευσε και φωτογραφία της πριγκίπισσας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κέιτ Mίντλετον: Θα παραστεί σε παρέλαση αύριο - Τι είπε για την υγεία της  

Η Κέιτ Mίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να συμμετάσχει σε παρέλαση το Σάββατο για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου Γ', μια επιστροφή στη δημόσια σκηνή μετά την επιβεβαίωση τον Μάρτιο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Η Κέιτ δημοσίευσε σε μια άκρως προσωπική δήλωση έξι παραγράφων, αντανακλώντας τόσο την πρόοδο που έχει σημειώσει από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο για εγχείρηση στην κοιλιά τον περασμένο Ιανουάριο όσο και τον μακρύ δρόμο προς την ανάρρωση που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

«Κάνω πρόοδο, αλλά όπως γνωρίζει όποιος περνάει χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες», έγραψε. «Τις κακές μέρες νιώθεις αδύναμη, κουρασμένη και πρέπει να ενδίδεις στο σώμα σου που ξεκουράζεται», ανέφερε η πριγκίπισσα. «Αλλά τις καλές μέρες, όταν αισθάνεσαι πιο δυνατή, θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο το αίσθημα της ευεξίας».

Η Κέιτ δήλωσε ότι ελπίζει να συμμετάσχει σε μερικές ακόμη δημόσιες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα», έγραψε. «Μαθαίνω πώς να είμαι υπομονετική, ειδικά με την αβεβαιότητα. Παίρνω την κάθε μέρα όπως έρχεται, ακούω το σώμα μου και επιτρέπω στον εαυτό μου να πάρει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί».

Η Κέιτ δήλωσε ότι θα λάβει μέρος στην παρέλαση, μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, και τα τρία παιδιά της, τον πρίγκιπα Γεώργιο, την πριγκίπισσα Σαρλότ και τον πρίγκιπα Λούις. Φήμες για τη συμμετοχή της είχαν κυκλοφορήσει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το παλάτι του Κένσινγκτον, όπου η Κέιτ και ο Ουίλιαμ έχουν τα γραφεία τους, δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο του καρκίνου που έχει ή την πρόγνωσή της. Το παλάτι έχει παρακαλέσει για την προστασία της ιδιωτικής της ζωής όσο εκείνη υποβάλλεται σε θεραπεία. Μετά από έναν αρχικό καταιγισμό φημών σχετικά με την κατάστασή της και το πού βρίσκεται, έχει αφεθεί σε μεγάλο βαθμό στην ησυχία της από τις βρετανικές σκανδαλοθηρικές εφημερίδες.

Πηγή: NYT