Κοσμος

Τέιλορ Σουίφτ: Οι φανς προκάλεσαν πραγματικό σεισμό σε συναυλία της στο Εδιμβούργο

Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε απανωτά τρία ρεκόρ προσέλευσης στο Εδιμβούργο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η λέξη "σεισμός" περιγράφει επακριβώς αυτό που έγινε στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Εδιμβούργο

Συνηθίζουμε να λέμε «σεισμός» για μια μεγάλη συναυλία οπουδήποτε στον κόσμο, όμως, οι φανς της Τέιλορ Σουίφτ και ο ρυθμικός χορός καθώς και οι κραδασμοί των ποδιών τους προκάλεσε πραγματική σεισμική δόνηση στη συναυλία που έδωσε η καλλιτέχνις στο Εδιμβούργο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για την ακρίβεια οι Swifties ταρακούνησαν για καλά το Εδιμβούργο με τον χορό τους κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ στο πλαίσιο της περιοδείας της Eras Tour την περασμένη Παρασκευή στο Murrayfield Stadium, καθώς σύμφωνα και με τη Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία (BGS) προκλήθηκε σεισμική δραστηριότητα από από απόσταση 6 χιλιομέτρων (ή 3,7 μιλίων).

Η συναυλία της Παρασκευής «ήταν η πιο ενεργητική» από τις τρεις συναυλίες που έδωσε το Σαββατοκύριακο με 23,4 νανομέτρα (nm) κίνησης. Ωστόσο, οι συναυλίες του Σαββάτου και της Κυριακής δεν έμειναν πολύ πίσω, με 22,8 nm και 23,3 nm αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο εθνικός οργανισμός παρακολούθησης σεισμών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι τα "...Ready For It?", "Cruel Summer" και "Champagne Problems" ήταν τα τραγούδια κατά τα οποία παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα κάθε βράδυ. Στις τιμητικές αναφορές περιλαμβάνονται τα "Shake It Off", "But Daddy I Love Him" και "Getaway Car".

Την Παρασκευή, το "...Ready For It?" δημιούργησε δραστηριότητα 160 παλμών ανά λεπτό, η οποία μετέδωσε περίπου 80 kW ισχύος. Σύμφωνα με την BGS, αυτό είναι «ισοδύναμο με περίπου 10-16 μπαταρίες αυτοκινήτων».

Βέβαια, η BGS ανέφερε ότι οι δονήσεις «ήταν απίθανο να γίνουν αισθητές από οποιονδήποτε άλλον [εκτός από] όσους βρίσκονταν σε άμεση γειτνίαση» με το συναυλιακό event.

Οι θαυμαστές της Σουίφτ – αποδεδειγμένα πλέον δεν έχασαν ούτε λεπτό από τον ρυθμό των τραγουδιών της- κάτι για το οποίο τους επαίνεσε και η ίδια σε αυτό το... σεισμικό πέρασμά της από τη Σκωτία.

«Εδιμβούργο!!! Πραγματικά με ξετρελάνατε αυτό το Σαββατοκύριακο», έγραψε στο Instagram τη Δευτέρα. «Σας ευχαριστώ που σπάσατε το ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών για συναυλία σε στάδιο στη Σκωτία 3 φορές στη σειρά 🤯 και για όλους τους τρόπους που μας κάνατε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας».

Ναι, αλλά πόσες χιλιάδες φανατικών της τραγουδίστριας παρακολούθησαν τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Εδιμβούργο που φτάσαμε να μιλάμε για... σεισμικές δονήσεις; Συνολικά, γίνεται λόγος για 220.000 άτομα, γεγονός που εξηγεί και το ρεκόρ που έσπασε η Σουίφτ σε πωλήσεις εισιτηρίων και προσέλευσης αυτές τις τρεις ημέρες.

Με στοιχεία από People.com, PageSix