Κοσμος

Βουλευτές τραγουδούσαν το «Bella Ciao» όσο έπεφτε ξύλο στην Ιταλική Βουλή (Βίντεο)

Στα χέρια πιάστηκαν βουλευτές της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
βουλευτες, βουλη
Η συμπλοκή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης © Χ/urziale

Ιταλία: Βουλευτές φώναζαν ντροπή και τραγουδούσαν το Bella Ciao την ώρα που έπεφτε ξύλο στη Βουλή

Άγριος καβγάς ξέσπασε στο ιταλικό κοινοβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Η συμπλοκή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο για να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες της Ιταλίας, σύμφωνα με το Politico.

Rissa alla Camera, Donno (M5S) finisce a terra colpito da un deputato leghista

Ο καβγάς κορυφώθηκε όταν επενέβησαν δεκάδες βουλευτές

Όπως φαίνεται σε βίντεο από το περιστατικό, ο Λεονάρντο Ντόνο, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πέντε Αστέρων, που αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση, πλησίασε τον υπουργό περιφερειακών θεμάτων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, για να του δώσει μία ιταλική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δύο υπάλληλοι έσπευσαν να απομακρύνουν τον Ντόνο από τον Καλντερόλι, ενώ στη συνέχεια ο καβγάς κορυφώθηκε όταν επενέβησαν δεκάδες βουλευτές από τα κόμματα Λέγκα και Αδελφοί της Ιταλίας, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι. Ο Ντόνο τελικά έπεσε και μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι από το ιατρικό προσωπικό του κοινοβουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Il Messaggero βουλευτές της αντιπολίτευσης όρθιοι φώναζαν «ντροπή», «βγείτε έξω» και τραγουδούσαν «Bella ciao» στην αίθουσα.

«Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας»

«Ανάμεσα στις διάφορες κλωτσιές, δέχθηκα επίσης μια πολύ δυνατή γροθιά στο στέρνο και κατέρρευσα επειδή δεν μπορούσα να αναπνεύσω» αφηγήθηκε ο Ντόνο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να «αναλάβει δράση» εναντίον των βουλευτών της Λέγκας και των Αδελφών της Ιταλίας που ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν.

«Σε βάρος του συναδέλφου των Πέντε Αστέρων χειροδίκησε ο βουλευτής της Λέγκα, Ιγκορ Ιέτσι» δήλωσε ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς, Νικόλα Φρατογιάνι, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

«Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας και από εμάς τους ίδιους. Ντροπή, δεν θα σας περάσει», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.

Τη συμπαράστασή της στον βουλευτή εξέφρασε και η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ελι Σλάιν, η οποία καταδίκασε «την ολοένα και αυξανόμενη, φραστική αλλά ακόμη και σωματική βία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.